Δεν φοβάται να εξελιχθεί, ν' αλλάξει,να προχωρήσει, να υιοθετήσει νέους ρόλους


Δεν φοβάται να εξελιχθεί, ν' αλλάξει,να προχωρήσει, να υιοθετήσει νέους ρόλους

Το παρατηρούσα καιρό. Κάποιοι άνθρωποι, γυναίκες/άντρες είναι πάντοτε και παντού κομψοί. Ανεξαρτήτως περιστάσεως, κούρασης, εποχής, ημέρας. Μου πήρε λίγο καιρό, όμως πλέον μπορώ να πω με σιγουριά πως «Το στιλ έχει κυρίως να κάνει με το μέσα, όχι με το έξω. Και κυρίως το στιλ έχει να κάνει με μια ποιότητα διαχρονική, ανεξαρτήτως χρημάτων και κοινωνικής τάξης».

Ένα εκλεπτυσμένο στιλ και αισθητική, σημαίνει και έναν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα συμφιλιωμένο με τον εαυτό του, που τον αγαπά, τον σέβεται και γνωρίζει ακριβώς τι του ταιριάζει και τι όχι. Δεν φοβάται να εξελιχθεί, ν' αλλάξει,να προχωρήσει, να υιοθετήσει νέους ρόλους που θα του δημιουργήσουν νέα συναισθήματα και συμπεριφορές. Θα μπορούσαμε να πούμε πως μόνο τότε μπορεί κάποιος να είναι πάντοτε και παντού κομψός. Όταν έχει πραγματικά αγαπήσει και συμφιλιωθεί με αυτό που είναι.

Η αγάπη είναι στιλ. Είναι ομορφιά και λάμπει από μακριά. Οι άνθρωποι που έχουν αγάπη για τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση για τους άλλους… ότι και αν φορέσουν, όσο και αν κοστίζει, θα είναι πάντα κομψοί και με απεριόριστο στιλ. Θα λάμπουν. Θα αντιδρούν πάντα με κομψό τρόπο και στιλ.

Όσο πιο απλή κάνεις την ζωή σου. Τόσο πιο όμορφη/ος θα είσαι. Μη ξεχνάς όμως την εξέλιξη. Να δοκιμάζεις, να προχωράς, να αγαπάς.

Ίσως η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσαν να σου δώσουν, είναι να απελευθερωθείς από την γνώμη των άλλων. Κανείς και καμία με ανεξίτηλο στιλ δεν ντύνονταν για να αρέσεισε άλλους, παρά μόνο στον εαυτό τους. Ντύνονταν για εκείνες. Για να αρέσουν στις ίδιες, αδιαφορώντας για τις απόψεις και τις κριτικές των γύρω.

Και κάπου εδώ θα με ρωτούσες για τα πρακτικά του θέματος. Γιατί η κομψότητα είναι και θέμα πρακτικής...
Νομίζω η ‘’μυστική συνταγή’’ της επιτυχίας θα περιελάμβανε τα εξής 5 χαρακτηριστικά:


Απλότητα

Προσωπικό signature

Σύγχρονη αισθητική

Ανεση

Ομοιομορφία υφών και χρωμάτων


πηγή φωτογραφιών: pinterest

Cover photo: Rooney Mara by David Sims

Πηγή