Eco friendly αθλητικά ρούχα, το νέο must have της εποχής


Eco friendly αθλητικά ρούχα, το νέο must have της εποχής

Στο σπίτι, σε πάρκα, σε βόλτες, σε σούπερ μάρκετ… τα αθλητικά ρούχα φορέθηκαν περισσότερο από ποτέ τους τελευταίους μήνες, και ακόμη δεν τα αποχωριζόμαστε! Αυτό ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα, αφού γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο, έζησαν την καραντίνα τους σε άνετα και αθλητικά ρούχα και εξακολουθούν να ζουν μέσα σε αυτά και μετά την λήξη της καραντίνας.

https://www.instagram.com/p/B8ZdXghHsJ8/


Και επειδή σε parties και fancy events δεν πηγαίνουμε… τα αθλητικά ρούχα θααποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η τάση του athleisure μάλιστα, ήρθε παγκοσμίως πρώτη στην λίστα. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ζήτημα στην όλη υπόθεση. Από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα αθλητικά, ελαστικά ρούχα μας; Είναι ανακυκλώσιμα; Είναι υγιεινά για να μένουν κολλητά στην επιδερμίδα μας;

Μιας και το πνεύμα της εποχής είναι τέτοιο και η πράσινη επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό μέλημα τόσο των επιχειρήσεων για να επιβιώσουν αλλά και των καταναλωτών, τα ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής των αθλητικών ρούχων που φοράμε non stop έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνιση τους.

https://www.instagram.com/p/CAkXcT9qeSi/

Ομολογουμένως τα νέα δεν είναι τόσο θετικά αλλά λύσεις, φυσικά και υπάρχουν. Στην πλειονότητα τους τα αθλητικά, συνθετικά ρούχα είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα, ένα είδος πλαστικού το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν ανακυκλώσιμο, ενώ η διαδικασία παραγωγής του είναι ιδιαίτερα μολυσματική τόσο σε νερά αλλά και στην ατμόσφαιρα.

Εκτός αυτών, πρόκειται για ένα πλαστικό το οποίο διαθέτει πολύ ισχυρές χρωστικές οι οποίες έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας και σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα θέλαμε να αποφύγουμε και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για πιο υγιεινά υφάσματα.

Η αναζήτηση ανακυκλώσιμων και eco friendly αθλητικών ρούχωνδεν είναι μια εύκολη υπόθεση, όμως σε αυτήν την ανάρτηση θα κάνουμε την αρχή με ένα πρόσωπο γνωστό για την δράση του ενάντια στην κλιματική αλλαγή και το σχεδιαστικό του ταλέντο. Πρόκειται για την σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney η οποία συνεργάστηκε με την Adidas προκειμένου να δημιουργήσουν μια συλλογή από σύγχρονα και stylish αθλητικά ρούχα, τα οποία όμως θα διαφέρουν από τα συνηθισμένα αφού τα υλικά τους δεν είναι βλαβερά ούτε για το περιβάλλον ούτε για εσένα την ίδια. Plus εννοείται πως θα μπορούν να ανακυκλωθούν.

https://www.instagram.com/p/B8mNWa_pC9e/


Την Adidas x Stella McCartney συλλογή μπορείς να βρεις κομμάτια κατασκευασμένα από μη τοξικά χημικά, τα οποία δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σου αλλά ούτε στο περιβάλλον. Επομένως εφόσον έχεις την δυνατότητα να ανακαλύψεις μια νέα πραγματικότητα, εξίσου άνετη και στιλάτη αλλά πιο ‘’πράσινη’’ για ποιο λόγο να μείνεις πίσω;

Την συλλογή μπορείς να την δεις αναλυτικά πατώντας εδώ.

Cover photo:Stella McCartney for Adidas

Πηγή