How to για  influencers


Eίναι νομίζω ώρα να το παραδεχτείς... εαν ασχολείσαι με το instagram και σου αρέσει η μόδα, είμαι σίγουρη πως έστω και μια φορά σου έχει περάσει από το μυαλό, η ιδέα να ασχοληθείς λίγο πιο ενταντικά με αυτό το κομμάτι. Η μόδα από μόνη της προσελκύει ιδιαίτερα και τα social media είναι αυτά που πλέον πρωταγωνιστούν.

Εγώ θα σου έλεγα πως αν έχει πάθος γι'αυτό, γιατί όχι να μην το δοκιμάσεις!
Επειδή όμως όλα έχουν τα tips και τα μυστικά τους, εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω ένα starterpack με τα βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις όσον αφορά το fashion influencing.

insta6.jpg

Δώσε έμφαση στις εικόνες.
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά... στα σύγχρονα media όλα είναι οπτικοποιημένα. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως πρέπει να παραμελούμε την λεζάντα  της φωτογραφίας και το κείμενο που θα έχει. Όμως πρέπει να κερδίσεις τον ''viewer'' βήμα βήμα. Σημασία λοιπόν έχουν οι σωστές, ποιοτικές εικόνες. Οι οποίες πρέπει να έχουν κάτι από την δική σου αισθητική και προσωπικότητα! Και εγώ θα πρόσθετα και το να είναι πρωτότυπες.

Το μυστικό για καλές φωτογραφίες βρίσκεται στον καλό, φυσικό φωτισμό! Επομένως βγάζε φωτογραφίες όταν είναι ημέρα, μπροστά από ένα παράθυρο ή σε ένα πολύ καλά φωτισμένο δωμάτιο.
 Προσοχή στο background. Όλα έχουν τον ρόλο τους. Βρες το κατάλληλο background, κατά προτίμηση μίνιμαλ και γεωμετρικό, έτσι ώστε να αναδείξει καλύτερα αυτό που θα φαίνεται στην εικόνα αλλά και θα είναι πιο αρμονικό στο ''feed'' σου, το οποίο θα δούμε στην συνέχεια τι είναι.

Extra tip: Oι περισσότερες φωτογραφίες, αν θες να γίνεις μάστερ στο fashion influencing, θα πρέπει να είναι σε δρόμους, δηλαδή να έχουν street style διάθεση. Είναι με διαφορά το trend των τελευταίων χρόνων.

Πάμε να δούμε τι είναι το instagram feed.
To λεγόμενο feed θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι αυτό που ''μιλάει'' πρώτο, μόλις ένας viewer μπει στο προφίλ σου. Δεν ταιριάζουν όλες οι φωτογραφίες μεταξύ τους... και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί για παράδειγμα η μια φωτογραφία να είναι στο δωμάτιο σου με διαφορετικό φωτισμό και η επόμενη που θα ποστάρεις στο instagram να είναι τελείως διαφορετική. Και μόλις τις αντικρίζεις δίπλα δίπλα να μην είναι πολύ αρμονικό το αποτέλεσμα. Γι'αυτό, το τρικ  που κάνουν οι περισσότερες bloggers/ influencers είναι να ποστάρουν selfie, street style φωτογραφία ή τοπία, εναλλάξ. Ποτέ δεν ποστάρουμε για παράδειγμα δύο selfie φωτογραφίες στην σειρά.

insta3.jpg

Κάνε edit σε όποια φωτογραφία ανεβάσεις.
Το συγκεκριμένο στεπ συνδέεται άμεσα με το παραπάνω και θα δεις στην συνέχεια γιατί. Όταν λοιπόν λέμε να κάνεις edit τις φωτογραφίες, δεν εννοώ να τις παραμορφώσεις με photoshop, αλλά να διορθώνεις τον φωτισμό και να προσθέτεις εφέ. Προσοχή και εδώ! Το εφέ έχει τεράστια σημασία γιατί είναι αυτό που θα δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο και ελκυστικό feed. Όταν όλες οι φωτογραφίες σου έχουν ένα συγκεκριμένο εφέ, η παρόμοιο ή γενικότερα ταιριάζουν τα εφέ των φωτογραφιών σου, τότε όλο το προφίλ θα φαίνεται πολύ πιο αρμονικό και σύγχρονο. 

Οι εφαρμογές είναι το κλειδί της υπόθεσης.
Υπάρχουν εφαρμογές δωρεάν μάλιστα που σου προσφέρουν εκπληκτικά και σύγχρονα εφέ αλλά και πολλές δυνατότητες για να κάνεις edit τις φωτογραφίες που θα δημοσιεύσεις. Μια από τις πιο γνωστές είναι η ''VSCO cam''. Να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε και θα με θυμηθείς. Ή μπορείς να δοκιμάσεις την ''Snapseed". Αν έχεις και iphone, τα εφέ που υπάρχουν ήδη στο κινητό σου, θα κάνουν πολύ καλή δουλειά! Τουλάχιστον για την αρχή.

insta2.jpg

Κάνε τον λογαριασμό σου δημόσιο.
Και εγώ αγαπώ πολύ την ιδιωτικότητα αλλά πως θα αποκτήσεις κοινό και μακροπρόθεσμα πελάτες αν δεν βλέπουν τις φωτογραφίες που δημοσιεύεις. Αυτό είναι σίγουρα το πιο σημαντικό και αυτονόητο που πρέπει να κάνεις.

Πόσταρε αρκετά συχνά. 
Δεν είπαμε κάθε 5 λεπτά, αλλά βρες τις ώρες και ημέρες που το κοινό σου είναι πιο ενεργό και προσπάθησε να ανανεώνεις το περιεχόμενο σου κάθε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα! Φυσικά μη ξεχνάς και τα instagram stories τα οποία ''παίζουν'' πολύ.

Και φυσικά η υπόθεση του fashion influencing δεν σταματά εδώ... έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε, όμως με τα παραπάνω tips σίγουρα μπορείς να κάνεις μια πολύ δυναμική αρχή. Να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις και να δημιουργήσεις κάτι που πραγματικά θεωρείς πως θα εμπνεύσει το κοινό σου αλλά και θα ταιριάζει στην αισθητική σου. 
Αυτά όμως για την ώρα, μη σε κουράζω άλλο. Όμως stay tuned γιατί θα έρθουν σύντομα πολλά ακόμη παρόμοια tips.