Με αφορμή την πρόσφατη εμφάνιση του Bruno Mars στο Victoria’s Secret show, βρίσκουμε 3 λόγους για να σε πείσουμε να φορέσεις γούνα


Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποια ρούχα θεωρούνται «γυναικεία» ή «αντρικά». Πιστεύω πάρα πολύ στην unisex μόδα και αυτό για ένα λόγο: γιατί η μόδα είναι και πρέπει να είναι για όλους. Δεν τα πάω καθόλου καλά με τα κοινωνικά ταμπού, ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα. Ρούχα που στην τελική, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουμε να εκφραστούμε και πολύ απλά, να περάσουμε καλά.

Πάνω σε αυτό λοιπόν, επικροτώ και τον Bruno Mars που φόρεσε γούνα. Η γούνα είναι ένα ρούχο τόσο διαχρονικό που δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να φορέσει ένας άνθρωπος. Αλλά το κακό είναι ότι αυτό το ρούχο, θεωρείται από την κοινή γνώμη γυναικείο. Διαφωνώ. Από την ιστορία της μόδας –και της ανθρωπότητας αν θες-, η γούνα φοριόταν από παλαιότερες γενιές συνεχώς, κυρίως από ανθρώπους ευκατάστατους, λόγω των καιρικών συνθηκών στην χώρα που διέμεναν. Και όταν λέω ανθρώπους εννοώ, άνδρες και γυναίκες. Γιατί λοιπόν, η γούνα θεωρείται γυναικείο ρούχο; Ίσως γιατί μετέπειτα, η χρήση της περιορίστηκε ακόμη περισσότερο (και λογικό, μέχρι να βρεθεί ένα παρόμοιο συνθετικό υλικό που μιμείται αυτό των ζώων), αλλά και σταμάτησε σχεδόν εξ’ολοκλήρου να φοριέται από άνδρες και να φοριέται μόνο από γυναίκες, παίρνοντας λοιπόν τον τίτλο ενός γυναικείου ρούχου.

Αλλά, ζούμε στο 2016. Αυτό και μόνο θα πρέπει να είναι λόγος αρκετός για να δούμε αυτό το ρούχο ως unisex, -θεωρώντας πάντα ότι έχουμε την ευκαιρία να δεχόμαστε το «διαφορετικό» με μεγαλύτερη ευκολία και αποδοχή. Και ο Bruno Mars, σαν public figure και influencer που είναι, έκανε την αρχή –εντάξει δεν είναι ο πρώτος-, σε ένα από τα πιο σημαντικά show για τον χώρο της μόδας, αυτό της Victoria’s Secret, ένα σόου το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν.

Με αφορμή λοιπόν τον Bruno Mars, σου δίνω 3 (ενδυματολογικούς) λόγους, που πιστεύω ότι θα σε πείσουν και εσένα να φορέσεις μια γούνα.

#1. Φόρεσε με ένα κοστούμι όπως ο Bruno Mars, για ένα επίσημο event. Ο Bruno αλλά και η υπόλοιπη μπάντα του, οι The Hooligans, φόρεσαν Tommy Hilfiger Tailored κοστούμια. Ο Bruno Mars φοράει μια custom-made οικολογική γούνα, η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την παρουσία του στο show.

3waystowear-a-fur-jacket-01.jpg 

#2. Συνδύασε με ένα τζιν παντελόνι, αρβύλες και t-shirt για ένα πιο grung-y αποτέλεσμα.

3waystowear-a-fur-jacket-02.jpg 

#3. Επέλεξε ένα αθλητικό look, φορώντας την γούνα με ένα φουτεράκι, υφασμάτινο παντελόνι και sneakers.

3waystowear-a-fur-jacket-03.jpg