Μια μίνι αναδρομή στις καλύτερες εμφανίσεις του γνωστού ηθοποιού


Πριν αρχίσει να ντύνεται (και να βάφεται) σαν πειρατής και στην πραγματική ζωή, ο Johnny Depp, ήταν ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες του Hollywood. Ήταν την δεκαετία του ’90 όπου ο ίδιος αποτέλεσε όχι μόνο είδωλο για όλους τους teenagers και το απόλυτο hollywood crush” για τα teenage girls, αλλά και για τους experts της μόδας, όπου περίμεναν με κομμένη την ανάσα κάθε του εμφάνιση στο κόκκινο χαλί –και όχι μόνο.

Δεν ξέρω αν ο λόγος που ο Johnny Depp είχε τέτοια θραύση –ενδυματολογική τουλάχιστον- ήταν λόγω των nineties καθ’αυτών, μια δεκαετία η οποία σίγουρα είχε πολύ… ζουμί όσον αφορά την μόδα. Ίσως να ήταν τότε που ο Depp πειραματιζόταν με το στιλ του και τελικά αυτός ο πειραματισμός, του έβγαινε κάθε φορά σε καλό. Όπως και να έχει, όποιος τελικά και αν ήταν ο λόγος, το θέμα είναι ότι ο ηθοποιός αποτελούσε τότε αλλά και τώρα style icon.

Οι εμφανίσεις του ήταν πάντα on point, είτε πρόκειται να παραστεί σε κάποιο glamorous event, είτε απλά έβγαινε έξω με τους φίλους τους ή με την τότε κοπέλα του Kate Moss. Σίγουρα, η σχέση του με το μοντέλο έπαιξε τον ρόλο της, καθώς ο ίδιος κυκλοφορούσε όλο και περισσότερο στα «σαλόνια» του χώρου, μαθαίνοντας ένα-δυό πραγματάκια παραπάνω. Αλλά νομίζω τελικά, ότι όλα του έβγαιναν αβίαστα. Η αισθητική, το στιλ του –ειδικά την δεκαετία εκείνη-, φώναζαν όλα “Johnny Depp”. Ακόμα, και σήμερα που το πάντα «πειρατικό» στιλ, που μπορεί να μην είναι πάντα επιτυχημένο, εκφράζει τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι του τρελού αυτού χαρακτήρα του. Μα, αυτός δεν είναι και ο πραγματικός λόγος που μας αρέσει;

Δες παρακάτω μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις του από την δεκαετία του ’90. Looks που καθόρισαν μια ολόκληρη δεκαετία και που συνεχίζουν να εμπνέεουν ακόμη και σήμερα.

johnny-depp-style-icon-90s-01.jpgΤο 1987johnny-depp-style-icon-90s-03.jpg

To 1990 με την Winona Ryder

johnny-depp-style-icon-90s-04.jpg

To 1991

johnny-depp-style-icon-90s-05.jpg johnny-depp-style-icon-90s-06.jpg

Mε τον Nicolas Cage

johnny-depp-style-icon-90s-07.jpg

To 1993

johnny-depp-style-icon-90s-08.jpg

Mε την Kate Moss

johnny-depp-style-icon-90s-09.jpg johnny-depp-style-icon-90s-10.jpg

Στις Χρυσές Σφαίρες το 1995

johnny-depp-style-icon-90s-11.jpg

Το 1997

johnny-depp-style-icon-90s-12.jpg

Το 1998