Global fashion, global cultures.


Είναι πάρα πολύ σημαντικό κατά την γνώμη, μου να είμαστε πάντα ενήμεροι. Για όλα, έστω και λίγο. Ειδικά, όταν κάτι σε απασχολεί, σου αρέσει και σε αφορά είναι πάντα καλύτερο να μπορείς να έχεις μια σφαιρική άποψη για τα πράγματα.

Αν σου αρέσει λοιπόν, η μόδα είναι σημαντικό να γνωρίζεις για την μόδα. Δεν μιλάω μόνο για την ιστορία της, αλλά να ξέρεις γενικά, τι… παίζει εκεί έξω. Θεωρώ αναγκαίο, αν όχι κρίσιμο, να έχουμε σε κάθε περίπτωση, τα μάτια μας ανοιχτά και να κοιτάμε για νέες μόδες, για νέα brands, για νέα έμπνευση. Έτσι, σχηματίζεις μια πιο ολοκληρωμένη ματιά ως προς την μόδα και κυρίως το στιλ σου.

Γι΄αυτό και θεωρώ ότι είναι καλό το Instagram. Γιατί μέσω αυτού, μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει εκεί έξω, σε κάθε γωνιά της Γης. Ποιοι νέοι σχεδιαστές προκύπτουν, τι νέες τάσεις και κυρίως κουλτούρες, «μεταφράζονται» μέσα από διεθνείς σχεδιαστές μόδας και brands, ακόμη και αν τώρα ξεκινούν την καριέρα τους. Μέσα από όλο αυτόν τον χαμό λοιπόν, εγώ ξεχώρισα τους παρακάτω σχεδιαστές και brands.

Jacob Kane

4newbrands_fromalltheworld_01.jpg

Από το Manchester της Αγγλίας, ο νεαρός αυτός σχεδιαστής παίρνει έμπνευση από την πρακτικότητα των ρούχων και την μεταφράζει σε high end ρούχα.

Dumitrascu

4newbrands_fromalltheworld_02.jpg

Aπό το Βερολίνο, η Andra Dumitrascu έχει δουλέψει με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του χώρου (βλ. Raf Simons, Bernard Willhelm και Veronique Branquinho), πριν ανοίξει τελικά την μπουτίκ της. Τα sportswear στοιχεία κάνουν ένα mash-up με τα new wave, ‘00s σχέδιά του, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον, avant-garde αποτέλεσμα.

ADNYM Atelier

4newbrands_fromalltheworld_03.jpgΑπό την Στοκχόλμη της Σουηδίας, το εν λόγω brand είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αρπάζει την ευκαιρία λοιπόν, να εκφράσει την genderless αισθητική του (που είναι και τόσο hot αυτό το θέμα εξάλλου) μέσα από ρούχα που είναι εξαιρετικά κατασκευασμένα και έχουν μια «ενοχλητικά» diverse ματιά. 

Chenghui Zhang

4newbrands_fromalltheworld_04.jpg

Από την Νέα Υόρκη, η σχεδιάστρια αυτή, μπορεί να βγήκε μόλις από το Parsons, αλλά κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του CFDA αλλά και του SHOWstudio, για την μοναδική της ικανότητα να «αφηγείται» ολόκληρες ιστορίες μέσα από τις συλλογές της, ακόμα και αν αυτές οι ιστορίες είναι της ίδιας της της γιαγιάς.