Μαζευτείτε στο σπίτι και αρχίστε τα… παιχνιδίσματα!


Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν μεγαλώσεις ή ωριμάσεις, θα υπάρχει πάντα ένα μικρό κομμάτι μέσα σου, που θα παραμένει πάντα παιδί!

Αυτό το… παιδί μέσα σου λοιπόν, δεν θα βαρεθεί ποτέ, μα ποτέ, να παίζει με το παρεάκι του, ευχάριστα και διασκεδαστικά παιχνίδια που είτε θα σας κάνουν να χρησιμοποιήσετε τον νου, είτε να γελάσετε, είτε απλά να πιείτε ένα σφηνάκι παραπάνω!

Και ειδικά, τώρα που είσαι φοιτητής/τρια και που περνάς ώρες ολόκληρες στο σπίτι, με τους κολλητούς είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε μαζί, ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ακόμα και παιχνίδια που δεν είχες παίξει μέχρι τώρα. Παιχνίδια κλάσικ, διαχρονικά και που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα ευχαριστιέσαι να τα παίζεις πάντοτε! Ποια είναι αυτά οεο;

Παιχνίδι μνήμης

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μνήμης. Το πιο γνωστό είναι αυτό της αφήγησης. Ξεκινάει κάποιος μια ιστορία, για π.χ. «χθες πήγα σε ένα μπαρ και ήπια…» και ο επόμενος συνεχίζει και μετά ο μεθεπόμενος. Χάνει ο παίκτης που επειδή έχει αδύναμη μνήμη και επαναλαμβάνει ένα προϊόν που έχει ξαναειπωθεί.

Παντομίμα

Πιο διαχρονικό παιχνίδι, πεθαίνεις! Η θεματική της είναι ελληνικές ή ξένες ταινίες. Οι παίκτες χωρίζονται σε δυο ομάδες και εκ περιτροπής ένας από την κάθε ομάδα προσπαθεί να περιγράψει με το σώμα του μια ταινία. Οι αντίπαλοι του δίνουν μυστικά έναν τίτλο και αυτός προσπαθεί με κινήσεις παντομίμας να κάνει τους συμπαίκτες του να τον βρουν μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρόνο.

Αναπτήρας

Κλασικό, παιχνίδι που βέβαια μπορεί να δημιουργήσει και…. παρεξηγήσεις. Οι οδηγίες είναι απλές: κάποιος ξεκινάει κρατώντας τον αναπτήρα, ή κάτι άλλο, τέλος πάντων. Τον δίνει σε κάποιον τυχαία στην ομάδα και του ζητάει να τον δώσει σε αυτόν που θεωρεί ότι είναι ο πιο… (εδώ η φαντασία μπορεί να οργιάσει, καθώς όλα επιτρέπονται). Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται σε κάθε παράδοση και ο αναπτήρας γυρνάει από τον ένα στον άλλο. Όταν καταλήξει στα χέρια του ίδιου προσώπου για τρίτη φορά, τότε αρχίζουν οι αποκαλύψεις και αρχίζετε να αποκαλύπτετε τις ερωτήσεις που κάνατε, σε όλη την ομάδα.

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Από τα σημαντικότερα 50 ομαδικά παιχνίδια όλων των εποχών, αν και επινοήθηκε μόλις το 1986 από έναν φοιτητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Διάβασε αναλυτικά τους κανόνες εδώ. http://www.gatonia.gr/funstuff.jsp?sub=1&show=26

Πατ κιουτ

Το απόλυτο drinking game το οποίο πρέπει να παίξετε ΜΟΝΟ σε σπίτι και να μην οδηγήσει κανείς μετά, αν και μάλλον κανείς δεν θα μπορεί να σηκωθεί από τον καναπέ μετά απ’ αυτό! Θα χρειαστείτε ένα σφηνοπότηρο και ένα κέρμα των 20 cents. Από μια -όχι πολύ μεγάλη- απόσταση, πρέπει να σημαδέψετε το κέρμα στο σφηνοπότηρο, χτυπώντας το στο τραπέζι με σκοπό να κάνει γκελ και να μπει στο ποτήρι. Ο κάθε παίκτης έχει μια προσπάθεια κάθε φορά. Όποιος τα καταφέρει και το βάλει, ορίζει ποιος θα πιει ένα σφηνάκι τεκίλα (ή ό,τι πίνει ο καθένας τελοσπάντων).