8 τρόποι να ξυπνάς με ενέργεια και διάθεση να κάνεις πράγματα!


Όσο και να σου λένε ότι πρέπει να σηκώνεσαι νωρίς για να είναι πιο αποδοτικό το διάβασμά σου ή ό,τι άλλο κάνεις αυτή την περίοδο, απλά σου είναι αδύνατον!

Το ξυπνητήρι σου χτυπά και ξαναχτυπά, το snooze πάει σύννεφο, ενώ όταν τελικά καταφέρνεις να βγεις από το κρεβάτι, το μάτι σου δεν ανοίγει με τίποτα!

Σταμάτα ό,τι κάνεις και διάβασε τις συμβουλές που σου δίνω για να καταφέρεις να κοιμάσαι καλά τη νύχτα και να μπορείς να ξυπνάς ακόμα καλύτερα το πρωί. 

Κλείσε το κινητό και το tablet 
Απόφυγε να ασχολείσαι με το smartphone σου τουλάχιστον το τελευταίο μισάωρο πριν κοιμηθείς. Το φως της οθόνης στέλνει ένα μήνυμα στον εγκέφαλο που σταματάει την παραγωγή μελατονίνης που είναι απαραίτητη για να κοιμηθείς καλά. 

Χαλάρωσε 
Διάβασε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό πριν κοιμηθείς για να βοηθήσεις το σώμα σου να μπει σε mood χαλάρωσης για να σε πάρει ο ύπνος.

Πες όχι στο φαΐ και το αλκοόλ πριν τον ύπνο
Δύσκολο το ξέρω αλλά το στομάχι σου θα με ευγνωμονεί.

Βάλε το ξυπνητήρι σου στην άλλη άκρη
Θα σε αναγκάσει να σηκωθείς για να το κλείσεις. Επίσης, μην πατάς συνέχεια snooze σε παρακαλώ!

Πιες νερό 
Μόλις ξυπνήσεις, θα αναπληρώσεις το νερό που χάνεις στη διάρκεια της νύχτας και θα αναζωογονηθείς.

Βγες στον ήλιο
Το φως του ήλιου σταματάει την παραγωγή μελατονίνης άρα σου δίνει ενέργεια και σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι να έρθει η νύχτα και να αρχίσει η παραγωγή.

Φάε πρωινό
Τζάμπα φώναζε η μαμά σου νομίζεις; Με το πρωινό θα πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για την ημέρα σου

Κουνήσου
Κάνε μία οποιαδήποτε άσκηση. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ακόμα και μερικές διατάσεις ή λίγη γιόγκα θα ξυπνήσουν το μυαλό και το σώμα σου.