Μας μιλάει για το Butlair που σχεδιάστηκε με στόχο να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία οποιοδήποτε χρήστη


Μπάτλερ, αρσενικό άκλιτο, o προϊστάμενος του υπηρετικού προσωπικού που υπηρετεί προσωπικά τον κύριο του σπιτιού. Μια κλασσική φιγούρα butlair είναι ο Alfred Pennyworth από τις ταινίες του Batman. Πως θα ήταν ένα ταξίδι εάν είχαμε πάντα κάποιον δίπλα μας, για να απευθυνόμαστε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας; Από το να προτείνει το εστιατόριο που σου ταιριάζει, ή να σου κλείσει ξεναγό, μέχρι να βρει το γιατρό που μπορεί να έχεις ανάγκη ή να σου φέρει κάτι που ξέχασες να πάρεις μαζί σου. Από ορισμένες ‘’ατυχείς’’ ταξιδιωτικές εμπειρίες, ξεκίνησε η ιδέα του Butlair. Για το Butlair, μιλήσαμε με τον Λεωνίδα Καπράλο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Αν και ένα ταξίδι κρατάει συνήθως για λίγες μόνο μέρες, η οργάνωσή του χρειάζεται αρκετό χρόνο αλλά και προϋποθέτει μία σειρά από βαρετές και περίπλοκες διαδικασίες. Η πληροφορία που έχουμε να διαχειριστούμε είναι τεράστια και πολλές φορές αποπροσανατολιστική.
Φυσικά, ακόμα και αν έχουμε οργανώσει το ταξίδι μας στην παραμικρή του λεπτομέρεια, μπορεί πάντοτε να προκύψουν απρόοπτες καταστάσεις, που η επίλυση τους συχνά απορροφά μεγάλο μέρος του χρόνου μας. Συνήθως όμως, ένα ταξίδι κρατάει λίγο και θέλουμε να νιώθουμε ότι εκμεταλλευτήκαμε όσο καλύτερα τις μέρες που είχαμε, κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και φυσικά περάσαμε όσο καλύτερα γινόταν. Αρχικά, αστειευόμενοι με τις δικές μας ‘’ατυχείς’’ ταξιδιωτικές εμπειρίες, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πως θα ήταν αν είχαμε πάντα κάποιον δίπλα μας, για να απευθυνόμαστε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας. Και κάπως έτσι ξεκίνησε o Butlair! Ο Butlair είναι ο άνθρωπος σου στην Αθήνα – για την ώρα. Είναι μια υπηρεσία προσωπικού βοηθού που παρέχεται μέσα από Instant Messaging εφαρμογές (Facebook Messenger, WhatsApp και WeChat). 'Eχει στόχο να βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία του χρήστη, παρέχοντας του εξατομικευμένη εξυπηρέτηση σε πραγματικό χρόνο τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του όσο και κατά την παραμονή του στον προορισμό που έχει επιλέξει.

 

Butlair2.jpg

 
Το Butlair σχεδιάστηκε με στόχο να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία οποιοδήποτε χρήστη και για τον λόγο αυτό φροντίσαμε να καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιλογών, προτάσεων και συμβουλών. Όποια κι αν είναι η προτεραιότητα κάθε ταξιδιώτη, είτε δηλαδή επιθυμεί ένα ασφαλές ταξίδι, είτε θέλει απλά να μεγιστοποιήσει την ταξιδιωτική του εμπειρία ο Butlair είναι ο άνθρωπος τους. Χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει ένα ακόμη ταξιδιωτικό app,  μπορεί να κάνει Book τον Butlair του και να επικοινωνεί μαζί του 24 ώρες το 24ωρο για ό,τι και αν χρειαστεί.
 
Μέχρι στιγμής ο Butlair εξυπηρετεί ταξιδιώτες που έχουν ως προορισμό τους την Αθήνα, κάνοντας εξατομικευμένες προτάσεις για το ταξίδι τους. Στόχος μας είναι – και έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση – είναι ο Butlair να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Με τον Butlair επιδιώκουμε να κάνουμε τη διαμονή των χρηστών ξέγνοιαστη και πλούσια σε εμπειρίες, όποιο μέρος κι αν επιλέξει να επισκεφτεί. Φυσικά, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, χρειάζεται πολύ δουλειά και χρόνος από όσους βρισκόμαστε πίσω από αυτή την υπηρεσία, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι – και αποφασισμένοι να κάνουμε τον Butlair ένα χρήσιμο εργαλείο για όσο τον δυνατόν περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.  

 

Butlair3.jpg


Μέχρι πρόσφατα ο Butlair στεγαζόταν στο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο λαμβάνει υποστήριξη μέχρι και σήμερα. Θεωρήσαμε σημαντικό να κάνουμε το επόμενο βήμα και να αποκτήσουμε το δικό μας χώρο. Εκτός από προνόμιο, το να έχεις το δικό σου χώρο αποτελεί ταυτόχρονα και μία δέσμευση απέναντι σε αυτό που κάνεις και παρέχει ένα επιπλέον κίνητρο για να δουλέψεις ακόμα περισσότερο. Αυτή τη στιγμή στο Butlair είμαστε τρία άτομα, η Αγγελίνα Γραμματικάκη, ο Λεωνίδας Καπράλος και ο Διονύσης Καλογερόπουλος. Παρόλο που η δομή και η φύση αυτού που κάνουμε παρέχει δυνατότητες για απομακρυσμένη εργασία, θεωρούμε σημαντικό να δουλεύουμε όλοι μαζί τουλάχιστον στα αρχικά μας βήματα.
   

Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην σύσταση εταιρίας, για να δοκιμάσουμε τον Butlair σε πραγματικές συνθήκες μακριά από την ασφάλεια της Beta λειτουργίας, με την οποία έτρεχε ως τώρα. Η Ελλάδα, με τα υψηλά νούμερα τουρισμού, αποτελεί ένα πολύ καλό περιβάλλον για να ξεκινήσεις και να δοκιμάσεις μία τέτοια ιδέα. Η διαδικασία να δημιουργήσεις την δική σου εταιρεία δεν διαρκεί πολύ. Σε περίπου δέκα μέρες, μπορείς να έχεις έτοιμα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσεις να δουλεύεις. H Ελλάδα ποτέ δεν φημιζόταν για την ευνοϊκή φορολογία ή την παροχή κινήτρων αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο. Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από τις συνθήκες που σε περιβάλουν, είναι σημαντικό ο καθένας από την πλευρά του να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση γύρω του. Εξάλλου, το σημαντικό είναι να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις το οποίο είναι αρκετό όχι μόνο να μειώσει τις όποιες δυσκολίες συναντάς, αλλά πολύ περισσότερο να οδηγήσει τις προσπάθειές σου στην επιτυχία.

 

Butlair4.jpg

 

Πλέον με την μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς και της τεχνολογίας δίνεται στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες στο πεδίο που τους ενδιαφέρει. Η ταχύτητα όμως αυτής της ανάπτυξης μπορεί να σταθεί καταστροφική: είναι πολύ εύκολο κάποιος να μην μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των εξελίξεων και να μείνει πίσω ή ακόμη να παρασυρθεί από κάποια νέα τεχνολογία, η οποία τελικά να μην τον ωφελήσει κάπου. Θεωρούμε επομένως σημαντικό να θέτει κανείς έναν ξεκάθαρο στόχο για την δουλειά του, να παρατηρεί πάντοτε τις νέες εξελίξεις που μπορεί να του χρησιμεύσουν, αλλά και να μην παρασύρεται από τον εφήμερο ‘θόρυβο’ που επικρατεί στην σύγχρονη τεχνολογική αγορά.


Πρόκειται για μία αρκετά πρωτόγνωρη εμπειρία και για τους τρεις μας. Επομένως, βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που διαρκώς μαθαίνουμε πράγματα! Είναι πιθανό κάποιες φορές να πέφτουμε στην παγίδα να «ξανά ανακαλύπτουμε τον τροχό» κάτι που φαίνεται δύσκολο να αποφύγεις όση καθοδήγηση και βοήθεια κι αν έχεις. Όσο για το μέλλον, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε πως θέλουμε και πως φανταζόμαστε τους εαυτούς μας σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Η φράση "η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες", αυτή κρύβει κάτι το αρνητικό! Αν δεχτούμε ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, συνομολογούμε σε μία πεποίθηση, ότι για την επιτυχία κάποιου χρειάζεται πρώτα η καταστροφή κάποιου άλλου. Πιστεύουμε ότι ο παράγοντας που δημιουργεί ευκαιρίες είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε μέσα από δομές – συνεργασίες που δημιουργεί. Μία τέτοια δομή είναι σίγουρα και το ΑCEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο μας έχει βοηθήσει πολύ και συνεχίζει να μας βοηθά μέχρι σήμερα. Αυτό που μας οδήγησε στην δημιουργία του Butlair, ήταν η ανάγκη να καλυφτεί ένα κενό στην αγορά. Η υπηρεσία που παρέχει ο Butlair λύνει μια υπάρχουσα ανάγκη η οποία δεν καλυπτόταν μέχρι τώρα με άλλο τρόπο.

http://butlair.com