Μας μιλάει για το Yammas, την ιδέα του σύγχρονου κεράσματος!


Σε εποχές πριν από το Facebook, έβγαινες έξω σε ένα μπαρ/club, έβλεπες κάποιον/α που σου άρεσε και ο καλύτερος τρόπος για να πιάσεις κουβέντα ήταν το κέρασμα. Τι συμβαίνει όμως το 2016 όταν θέλεις να κεράσεις κάποιον που είναι σε άλλη πόλη και ξέρεις σε ποιο club είναι από το Facebook; Στο εξωτερικό; Τι μπορείς να κάνεις όταν η παρέα σου είναι έξω, εσύ στο σπίτι και θέλεις να τους κεράσεις; Τα ερωτήματα αυτά ήταν στο μυαλό του Πάνου Παραβατου όταν μια μέρα ήθελε να κεράσει μια φίλη του που ήταν στην Χαλκίδα , ενώ αυτός στην Αθήνα. Λύσεις δεν υπήρχαν διαθέσιμές και άρχισε να μελετάει την ιδέα του συγχρόνου κεράσματος. Η λύση βρέθηκε με το Yammas μια λέξη συνώνυμη της διασκέδασης. Για το Yammas μιλήσαμε με τον Πάνο Παραβατό. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Το ερέθισμα ήταν η ανάγκη που μου δημιουργήθηκε πέρυσι να κεράσω μια φίλη που βρισκόταν στην Χαλκίδα ενώ εγώ ήμουνα στην Αθήνα! Έψαξα τότε στο διαδίκτυο για να βρω τρόπους και έμεινα άφωνος όταν ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει τρόπος. Κάπως έτσι άρχισα να μελετάω την ιδέα του σύγχρονου κεράσματος! Οι εποχές έχουν αλλάξει γιατί να μην αλλάξει και ο τρόπος κεράσματος; Μέχρι σήμερα για να μπορέσουμε να κεράσουμε έπρεπε να βρισκόμασταν στο ίδιο μαγαζί ή να γνωρίζαμε κάποιον που δουλεύει στο μαγαζί που βρίσκεται η παρέα μας και να την γνωρίζει. Τώρα με το Yammas το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουμε το μαγαζί (το μαγαζί να είναι συνεργάτης της πλατφόρμας μας) και να έχουμε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, αγοράζουμε το κέρασμα και ο παραλήπτης του κεράσματος λαμβάνει ένα sms που τον ενημερώνει για το ποιος τον κερνάει, σε ποιο μαγαζί και για τον κωδικό που πρέπει να δώσει στον μπαρμαν!

 

Yammas4.jpg

 
Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να βρίσκονται με την παρέα! Παραδείγματα: άπειρα! Απλά θα πω μερικά από την προσωπική εμπειρία μου. Απευθύνεται σε εκείνους που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν μέσα από ένα κέρασμα να νιώσουν μέρος της παρέας, σε εκείνους που έχουν ξεμείνει στο γραφείο μέχρι αργά και βλέπουν ποσταρίσματα από φίλους να διασκεδάζουν, σε εκείνους που κάνουν σκοπιά και οι κολλητοί κάνουν μπάτσελορ, σε εκείνους που δεν θέλουν λεφτά μαζί τους ή πιστωτική κάρτα και κερνάνε τον εαυτό τους, στους σύγχρονους γονείς που θέλουν να κεράσουν τα παιδία τους στις πρώτες τους εξόδους και γενικά σε όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη να κεράσουν! Επίσης απευθυνόμαστε και στους επαγγελματίες μαγαζάτορες που θέλουν ένα σύγχρονο εργαλείο που θα τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν κεράσματα από όλο τον κόσμο! Στην Ελλάδα της κρίσης πρέπει να βρίσκουμε λύσεις για να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Τώρα ερχόμαστε εμείς να πούμε ότι πλέον ένα κέρασμα μπορεί να έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου ή από το διπλανό μαγαζί! Από τους Έλληνες του εξωτερικού που τόσο αγαπάνε την πατρίδα μας και με την παραμικρή ευκαιρία θέλουν να βρεθούν έστω για λίγο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και παρέες! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η έκφραση Yammas έχει γίνει πια εθνική αλλά και παγκόσμια έκφραση, αφού έχουμε καταφέρει να ακούγεται σε όλο τον κόσμο και με την επίγνωση ότι είναι συνώνυμη της διασκέδασης! Το κέρασμα είναι στην φιλοσοφία του Έλληνα!

 

Yammas3.jpg

 
Τα άμεσα μας σχέδια είναι να βάλουμε στην πλατφόρμα μας μαγαζιά από όλη την Ελλάδα (στον πρώτο μήνα βάλαμε μαγαζιά από την Χαλκίδα, την Μυτιλήνη, την Άνδρο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και την Θεσσαλονίκη), να δημιουργηθεί app για IOS και ANDROID και να γίνει μετάφραση στα αγγλικά και στα ισπανικά! Στόχος μας είναι το yammas.gr να γίνει παγκοσμίως γνωστό και να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα μαγαζιά!

 
Ο τρόπος δουλείας έχει αλλάξει αρκετά με το παρελθόν! Σήμερα μπορείς να δουλέψεις άνετα και από το σπίτι, αν φυσικά μπορείς να συγκεντρωθείς. Η ομάδα του Yammas αποτελείται από 5 μέλη και τον γάτο μας προς το παρόν άλλα με σκοπό η ομάδα να αυξηθεί σύντομα μιας και οι ανάγκες μας μεγαλώνουν καθημερινά! Η ομάδα μας είναι μια παρέα με κοινό σκοπό και αμοιβαία εμπιστοσύνη! Με αυτόν που μιλάω καθημερινά ακόμα και όταν βρίσκομαι εκτός Αττικής είναι με τον προγραμματιστή μου τον Αλέξη Στάθη. Είναι αυτός που κατάφερε να δώσει ζωή στην ιδέα μου και αυτός που σηκώνει το βάρος στο να λειτουργεί σωστά το yammas!  Με τους συνεργάτες μας ( τα μαγαζιά) που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδος μιλάμε καθημερινά είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω social media! Θέλω να έχω την επαφή για να μπορώ να καταλαβαίνω τις ανάγκες τους!
 

Yammas2.jpg


Δυστυχώς η Ελλάδα δεν δίνει πραγματικά κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες αντιθέτως μάλλον τους ωθεί προς το εξωτερικό. Ευτυχώς δεν αντιμετώπισα προβλήματα και αναβολές λόγω γραφειοκρατίας. Τα μεγαλύτερα αγκάθια είναι η παντελώς έλλειψη χρηματοδότησης και η φορολόγηση που δεν μπορείς να υπολογίσεις μιας και κάθε λίγο αλλάζει.  

 
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι να παραμείνουν ζωντανές σε αυτό το ασταθές περιβάλλον!

 
Τα λάθη του παρελθόντος είναι οδηγός για το μέλλον! Το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα! Κανείς δεν γεννήθηκε επιχειρηματίας, μέσα από τα λάθη μαθαίνεις. Είναι όπως το ποδήλατο, ξεκινάς να μαθαίνεις στις 4 ρόδες, πας στις 3 και μετά στις 2..Εκει είναι που όλο πέφτεις και ξανασηκώνεσαι! Ακόμα και όταν νιώσεις  ότι ξέρεις κάτι θα τύχει και μπορεί να πέσεις.. Στο τέλος της βόλτας όμως είσαι πανευτυχής διότι έκανες αυτό που σου άρεσε πραγματικά!   
 
Εάν μπορούσε να δώσω μια συμβουλή σε κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας θα ήταν, "Just one idea". Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν όπως έλεγε και ο Αλβέρτος Αϊνστάιν! Αν την πιστεύεις πραγματικά και έχεις το πάθος τότε θα έρθει η στιγμή που θα δεις τα αποτελέσματα! Η κρίση δημιουργεί πάντα ευκαιρίες!   Σε περίοδο κρίσης πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 1000% στο στόχο που έχεις θέσει και να μην απογοητεύεσαι. Oι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και να πηγαίνεις step by step!  Και προσοχή, να πηγαίνεις μέχρι εκεί που αντέχεις οικονομικά!
 

www.yammas.gr

Yammas5.jpg