“All alone am I”…(not)


Ναι, πολλοί το φοβούνται αυτό. Λίγο «tet-a-tet» με τον εαυτό τους. Γιατί όμως; Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό. Οκέι, δεν είναι και για… χόρταση η φάση, αλλά σίγουρα είναι πάντα καλό να κάνουμε πράγματα και μόνοι μας.

{source}<script src='https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js'>
  googletag.pubads().definePassback('/1777312/New_Platform_Extra_300_3', [[300, 250], [300, 600]]).display();
</script>{/source}
 

Αν κάνεις τα… «σωστά», να ξέρεις πάντως, ότι θα το ευχαριστηθείς πολύ τελικά. Γιατί, και τον εαυτό σου καλύτερα θα μάθεις, και ό,τι θέλεις εσύ και μόνο εσύ, θα κάνεις! Αρχίζει να σου ακούγεται δελεαστικό όλο αυτό; Που να δεις τις παρακάτω προτάσεις….

#1. Βρες ένα χόμπι. Ό, τι δεν ήθελαν οι φίλοι σου να κάνετε παρέα, κάν’το μόνος σου!

 

#2. «Ανακάλυψε» την δημιουργικότητά σου. Διάβασε ένα βιβλίο, άκου νέες μουσικές, πήγαινε σε μια έκθεση, κάνε πράγματα που θα σε κάνουν τελικά πιο δημιουργικό και θα σε εμπνεύσουν.

#3. Μην κάνεις τίποτα απολύτως. Όχι, ακριβώς, εντάξει. Αλλά μπορείς να «αδειάσεις» το μυαλό σου κάνοντας μια βόλτα με το αμάξι το βράδυ, να κάνεις ένα περίπατο. Θα δεις ότι θα χαλαρώσεις απόλυτα.

 

#4. Πηγαίνει σε «ραντεβού». Με τον εαυτό σου! Απόλαυσε έναν καφέ, ένα γεύμα ακόμα και μόνος, διαβάζοντας παράλληλα ένα βιβλίο, κοιτώντας το κινητό σου ή και απλά κοιτώντας τον κόσμο…

#5. Δούλεψε με τον εαυτό σου. Οκέι, εύκολο στα λόγια, δύσκολο στις πράξεις. Αλλά μπορείς να κάνεις πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να καταφέρεις τους στόχους σου καλύτερα (π.χ. γράψε σε ένα χαρτί 5 πράγματα τα οποία έχεις καταφέρει και είσαι περήφανος). Δοκιμάζοντας όμως και άλλες ασχολίες (π.χ. εθελοντισμό), μπορείς να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο που να σου αρέσει ή μια νέα πτυχή του εαυτού σου!