Από εδώ και πέρα, θα κάνεις ξενύχτια μόνο όταν το θες εσύ!


{source}<script src='https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js'>
  googletag.pubads().definePassback('/1777312/New_Platform_Extra_300_3', [[300, 250], [300, 600]]).display();
</script>{/source}

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα αναίτια ξενύχτια. Ξέρεις, αυτά που κοιμάσαι μια χαρά, και ξαφνικά, πετάγεσαι μες τον ύπνο σου, λες και άκουσες κανονιά.

Αν είσαι και εσύ λοιπόν, λίγο σαν εμένα, και έχεις τα…θεματάκια σου με τον ύπνο (πόσο ζηλεύω την κολλητή μου, που την παίρνει ο ύπνος μέσα σε λίγα λεπτά…), τότε να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω (και σε συμπονώ) απόλυτα.

{source}<script src='https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js'>
  googletag.pubads().definePassback('/1777312/New_Platform_Extra_300_3', [[300, 250], [300, 600]]).display();
</script>{/source}

Και όσα προβατάκια κι αν έχεις μετρήσει, όσο κουρασμένος και αν είσαι, είτε έχεις μπλοκάρει κάθε τεχνητό φως από το να πέφτει στα μάτια σου, εσύ ακόμα εκεί…. Το μάτι «γαρίδα»!

Πριν αρχίσεις να απελπίζεσαι λοιπόν, εντελώς, ότι δεν θα απολαύσεις ποτέ ξανά έναν καλό και βαθύ ύπνο, έχω να σου πω ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κινηθείς… στρατηγικά. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα δεις ότι θα καταφέρεις να ξεγελάσεις τον οργανισμό σου και θα μπορέσεις τελικά να κοιμηθείς, χωρίς «αντιπερισπασμούς»! Εγώ πάντως αυτά έκανα, και από τότε, έχω δέρμα… «φράπα»!

Σήκω από το κρεββάτι

Αν έχεις την τάση να ξυπνάς στον ύπνο σου, σημαίνει ότι κάτι σε απασχολεί. Για να σώσεις λοιπόν, την κατάσταση, άμα ξυπνήσεις ξαφνικά μέσα στην νύχτα, μην μείνεις αδρανής. Προφανώς κάτι σε απασχολεί που σημαίνει ότι πρέπει να αποσπάσεις την προσοχή σου. Διάβασε ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, και θα δεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει να νυστάξεις και πάλι. Ό, τι κι αν κάνεις πάντως, φρόντισε να μην έχεις έντονο φωτισμό στο πρόσωπό σου.

Βγάλ’τα όλα από την πρίζα

Αν περνάς τα βράδια σου, ξαπλωμένος στο κρεββάτι και… «σκρολάροντας» στα social media, τότε αυτός είναι πολύ πιθανότατα ο λόγος που δεν κοιμάσαι καλά. Μην «αγγίξεις», μην αντικρύσεις οθόνη, τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο, μιας και όλες αυτές οι… ηλεκτρικές συσκευές περιέχουν πληροφορίες και ενδιαφέρον content, αρκετά όλα ώστε να σε κρατάνε alert και ξύπνιο.

Θέσε μια στάνταρ ώρα ξυπνήματος

Αυτό να ξέρεις θα σε κάνει να μην ξυπνάς μέσα στην νύχτα. Έτσι, το βιολογικό σου ρολόι θα «συνηθίσει» τα ωράρια σου, και ο οργανισμός σου θα είναι ασυνείδητα πιο χαλαρός, όταν πέφτεις για ύπνο.

Βάλε τα όρια σου

Ο χώρος που κοιμάσαι είναι ιερός –όσο και αν αυτό σου ακούγεται υπερβολικό». Είναι σημαντικό να διαχωρίζεις τον χώρο που δουλεύεις, που διαβάζεις, που αράζεις, από την γενικότερη περιοχή του κρεββατιού! Μην «φέρνεις» την δουλειά στο κρεββάτι, ξεκαθαρίζοντας έτσι μέσα σου ότι ο χώρος αυτός είναι μόνο για ξεκούραση ---οκέι και για διασκέδαση. Ξέρεις εσύ!