Πίθηκοι! Αμάξια! Κυκλώνες! Λάνθιμος!


Η καλοκαιρινή κινηματογραφική περίοδος είναι εδώ, και εμείς τσεκάρουμε τις πιο buzzy κυκλοφορίες της σεζόν! Πέρα από τις σικ επανακυκλοφορίες και το high-class ευρωπαϊκό σινεμά που αναμένεται να απολαύσουμε στους θερινούς κινηματογράφους, το καλοκαίρι μας επιφυλάσσει και μία σειρά από κουφιοκέφαλα μπλοκμπάστερ βγαλμένα κατ' ευθείαν από την χολιγουντιανή μηχανή! Απελπισμένες επιστροφές σε ξεχασμένα franchise, brands τραβηγμένα από τα μαλλιά, ξαναζεσταμένες ιδέες και χιλοπαιγμένες επιτυχίες μονοπωλούν φέτος το χολιγουντιανό ρόστερ, με την αμερικάνικη βιομηχανία να πασχίζει να διατηρήσει την κυριαρχία της. Ποιές είναι λοιπόν οι πιο πολυδιαφημισμένες κυκλοφορίες των επόμενων τεσσάρων μηνών;

The Fall Guy

Ο «Κασκαντέρ» του Ryan Gosling έχει ήδη προσγειωθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους, ξεκινώντας και επισήμως την καλοκαιρινή σεζόν. Τα καραγκιοζιλίκια του πάντοτε χαρισματικού Gosling (πλαισιωμένου από την κεφάτη Emily Blunt), καταφέρνουν, σύμφωνα με τους κριτικούς, να «σώσουν» αυτό το, κατά τα άλλα, αναξιοσημείωτο μπλοκμπάστερ.

Kingdom of the Planet of the Apes

Ως αμετανόητοι φανς των «Πιθήκων», δε βλέπουμε την ώρα για την νέα ταινία της σειράς, η οποία συνεχίζει με τόλμη το θεότρελο πιθηκο-franchise. Με την υπογραφή της Disney και του νεοφερμένου σκηνοθέτη Wes Ball (Maze Runner), μένει να δούμε τι κατεύθυνση θα πάρει αυτή τη φορά η ιστορία.

Furiosa: A Mad Max Saga

Μία αχαλίνωτη Anya Taylor-Joy και ένας αγνώριστος Chris Hemsworth ρίχνονται με τα μούτρα στον σκονισμένο μετα-αποκαλυπτικό κόσμο του Geroge Miller, στο 6ο επεισόδιο της σειράς. 

Hit Man

Η νέα ταινία του Richard Linklater μας επιφυλάσσει μπόλικο μαύρο χιούμορ, σέξι καταστάσεις και έναν απολαυστικό Glenn Powell (Top Gun: Maverick) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Inside Out 2

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Pixar επιστρέφει δριμύτερη, με τα αγαπημένα μας «συναισθήματα» να έρχονται αυτή τη φορά αντιμέτωπα με τα αγχη της εφηβείας... Η προσθήκη των hot νεαρών σταρ Maya Hawke και Ayo Edebiri στο καστ μας κάνει να αναυπομονούμε.

Kinds of Kindness

Νέος Λάνθιμος έρχεται με φούρια, έτοιμος να μας παρασύρει για ακόμη μία φορά στον σκοτεινό, γκροτέσκο, κωμικοτραγικό weird wave κόσμο του. Το παρεάκι Dafoe-Stone δίνει το παρόν, πλαισιωμένο από τους Jesse Plemons, Hong Chau και Hunter Scafer.

Despicable Me 4

Το πιο διαβόητο franchise κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών επιστρέφει ξανά! Ο Gru και τα Minions του καθόρισαν ανεπανόρθωτα την αισθητική των 2010s και συνεχίζουν ακάθεκτοι, με την 4η (κανονικά, 6η) ταινία της σειράς.

Twisters

Η ξεχασμένη καλτ επιτυχία του 1996 αποκτά επιτέλους sequel, με τους Daisy Edgar-Jones και Glen Powell να έρχονται αντιμέτωποι με τη μανία της φύσης. Αν μη τι άλλο, αξίζει για τους γοητευτικούς πρωταγωνιστές.

Deadpool & Wolverine

Άλλοτε αρχηγός του box office, η Marvel πασχίζει πλέον να τραβήξει την προσοχή του κοινού, αλλά ο συνδυασμός Hugh Jackman και Ryan Reynolds ίσως καταφέρει να εμφυσήσει νέα πνοή στο κουρασμένο υπερηρωικό franchise.

Borderlands

Ένα βιντεοπαιχνιδικό franchise που έχασε την αίγλη του πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία, αποκτά σήμερα μία... εκτός τόπου και χρόνου κινηματογραφική μεταφορά. Ποιός ξέρει, ίσως το «Borderlands» του Eli Roth να κάνει την έκπληξη, με τον Jack Black να αναλαμβάνει τον 1000στό βιντεοπαιχνιδικό του ρόλο και τους Cate Blanchett, Kevin Hart και Jamie Lee Curtis να χτυπάνε κάρτα.

Alien: Romulus

Το franchise του «Alien» έχει προσπαθήσει να αναστηθεί τουλάχιστον 6 φορές μέχρι τώρα, με αμφίβολα αποτελέσματα -και η σειρά υπνοβατεί εδώ και τουλάχιστον τρείς δεκαετίες. Θα καταφέρει ο Fede Alvarez (Evil Dead) να επαναφέρει τον τρόμο στο εμβληματικό franchise?