Μία παράσταση "Four No Reason"

Ανευ λόγου και αιτίας ή η καλύτερη παράσταση που θα δεις;

Κείμενο: Νίκος Κοντομήτρος

Η Νάντια Παλαιολόγου, σταθερή συνεργάτιδα του θεάτρου «Άλφα Ιδέα», παρουσιάζει για πρώτη φορά την ολοκληρωμένη εκδοχή της νέας performance της ομάδας της New Τon Company, στη σκηνή του «Άλφα. Ιδέα» με τίτλο “Four No Reason”.

To “Four No Reason” είναι ένα εικαστικό/χορευτικό δρώμενο, ένα ταξίδι στον κόσμο του Rene Magritte.

Το έργο βασίζεται σε στοιχεία από το συνολικό έργο του Magritte αλλά και από την προσωπική του ζωή, σε μια προσπάθεια να ανατραπούν τα στερεότυπα που επικρατούν στην κοινωνία μας.

Ουσιαστικά, τέσσερις φιγούρες επεξεργάζονται και αφήνονται στις εμπειρίες νέων συσχετισμών ανάμεσα στον ανύπαρκτο λόγο και τα αντικείμενα, τις ανθρώπινες σχέσεις ως ρεαλιστική πραγματικότητα ή ονειρική περιπλάνηση, αφήνοντας ερωτηματικό σχετικά με το τι τελικά είναι πραγματικό.

Ο άχρονος χρόνος, η άφυλη σχέση, η ορατότητα του αόρατου, ο χώρος του κενού και η έννοια του μη-πραγματικού είναι βασικά στοιχεία του έργου του Magritte που δανείζεται το “four no reason”,  για να δημιουργήσει ένα φαντασιακό σκηνικό προκαλώντας το θεατή να δει αν πίσω από τον καθρέφτη ή πίσω από έναν πίνακα βρίσκεται η ίδια εικόνα που βλέπει από μπροστά.

Η πρώτη εκδοχή του “Four No Reason” επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Rabbitlab 1.0  και παρουσιάστηκε στο θέατρο Rabbithole τον Ιούνιο του 2017, ως “Work in Progress”. To Νοέμβριου του 2018 παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στo πλαίσιo του προγράμματος ‘Ανοιχτές Πόρτες’.

Το έργο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στις 13 και 19 Μαϊου στις 21:15 στο "Άλφα Ιδέα"!