Εκτύπωση

Παπαγάλος επιτέθηκε στην Angela Merkel

Viral έγινε η φωτογραφία της Angela Merkel που έπεσε θύμα επίθεσης από… παπαγάλο

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Η καγκελάριος Merkel πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην εκλογική της περιφέρεια στα βορειοανατολικά - και το πάρκο πουλιών Marlow επίσης. Οι παπαγάλοι έφαγαν από το χέρι της καγκελαρίου.

Η καγκελάριος Merkel ήταν πολύ δημοφιλής στο Πάρκο Πτηνών Marlow: ολόκληρα κοπάδια παπαγάλων Λόρι με έντονα χρώματα κυμάτιζαν γύρω από την Angela Merkel. Ένα από τα αυστραλιανά Loris προσγειώθηκε ακόμη και στο κεφάλι της καγκελαρίου. Στο χέρι της κρατούσε ένα μικρό χάρτινο κύπελλο με το «νέκταρ Lori» φτιαγμένο από αποξηραμένη γύρη, φρουκτόζη, σιτηρά και νερό και τάιζε τα πουλιά - αλλά ξαφνικά ένας παπαγάλος τη δάγκωσε.

Η κ. Merkel φάνηκε να διασκεδάζει ταΐζοντας τους παπαγάλους, ωστόσο ένας από αυτούς προτίμησε το χέρι της από την ειδική τροφή.

Η κ. Merkel πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην εκλογική της περιφέρεια προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιo διάδοχό της για την έδρα, τον Georg Gunter. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο περιθώριο της περιοδείας της, επισκέφθηκε το Πάρκο Πτηνών Marlow και θέλησε να ταΐσει ένα σμήνος παπαγάλων Lori με «νέκταρ», δηλαδή μίγμα από αποξηραμένη γύρη, φρουκτόζη, σιτάρι και νερό. Τα πουλιά ενθουσιάστηκαν και τουλάχιστον δέκα από αυτά έσπευσαν να την περικυκλώσουν.

Κάποιο από αυτά φαίνεται όμως ότι δάγκωσε την Καγκελάριο, η οποία συνελήφθη από τις κάμερες σε μια ασυνήθιστη έκφραση πόνου. Σύντομα πάντως ανέκτησε το χαμόγελό της και συνέχισε την επίσκεψή της. Όταν ωστόσο της προτάθηκε να ταΐσει μια ευρωπαϊκή κουκουβάγια ύψους 60 εκ., αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας: «Όχι, όχι, τα πήγα καλά με τα παπαγαλάκια…».

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Φωτογραφίες: Facebook/Telegraph