MCM X A BATHING APE®

Αυτό το φθινόπωρο, το πρότυπο του παγκόσμιου luxury συναντά τον αποστάτη του Ιαπωνικού streetwear για να γιορτάσει τη μουσική και την ευκινησία με μια capsule collection με δερμάτινα είδη, ρούχα και αξεσουάρ. 

Κείμενο: Δελτίο Τύπου

MCMxBAPE.jpgH συλλογή MCM X A BATHING APE®, που θα λανσαριστεί στις 26 Οκτωβρίου, εξουδετερώνει τις κοινές σχεδιαστικές επιρροές των δύο μαρκών - την πολυτέλεια, τους δρόμους, τη μουσική, την pop κουλτούρα - για να εφεύρει νέες δηλώσεις μόδας για τον σύγχρονο μαθητή του δρόμου.

Η συνεργασία ταιριάζει φυσικά τα δύο πρωτοποριακά brands που έχουν κατακτήσει, με τον δικό τους τρόπο μέσα από πολλές δεκαετίες, το zeitgeist της μόδας και της pop κουλτούρας. Και τα δύο brands είναι γνωστό ότι «αγκαλιάζουν» την πολυτέλεια με έναν πολεπίπεδο και βέβαιο τρόπο – η MCM με τις τσάντες και βαλίτσες που φιλοξενούν το λογότυπο και έχουν φορεθεί από τα jetset στη δεκαετία του ‘70 και του ’80 ενώ το BAPE® με τα είδη ένδυσης που έχουν γεννηθεί από μια εποχή νεανικής ικανοποίησης των 90s. Δεύτερον, τόσο η MCM όσο και η BAPE®, και στο παρελθόν και σήμερα, είναι οργανικά συνδεδεμένες με τη μουσική, από την ίδρυση της MCM στο ζενίθ της δισκογραφίας του Μονάχου μέχρι τη συνεργασία του BAPE® με τους κορυφαίους καλλιτέχνες παγκόσμιου βελινεκούς. Τέλος, και τα δύο brands πέτυχαν παγκόσμια συνάφεια λόγω της φυσικής τους εγγύτητας με τα streetwear κινήματα - η MCM ανακάλυψε μια αναγέννηση στην κοινότητα hip-hop της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '80, ενώ το BAPE® «ενηληκιώθηκε» κατά τη διάρκεια της έκρηξης της σκηνής Harajuku του Τόκιο τη δεκαετία του '90. Τώρα, οι δύο αισθητικές συγκρούονται.

Η συλλογή MCM X A BATHING APE® χαρακτηρίζεται από ένα θαρραλέο παιχνίδι μεταξύ του εμβληματικού, iconic μοτίβου του BAPE® και του Visetos, σήμα κατατεθέν της MCM. To Track Jacket, καθώς και το Track Pants δημιουργούν ένα total camo look, τα οποία σε συνδυασμό με το Visetos μοτίβο ή το logo της MCM υπογραμμίζουν την τολμηρή στάση και την υπερβολικά πλούσια σχεδιαστική γλώσσα της δεκαετίας του 1980. Παράλληλα, το πουλόβερ Milo «υπερηφανεύεται» για το logo της συνεργασίας – ένα BAPE® ape στους κλασικούς τόνους της MCM, κονιάκ και καφέ. Επιλογές από slides, Τ-shirts και μπρελόκ ολοκληρώνουν τη συλλογή.

Στα αξεσουάρ, το γεμάτο και παιχνιδιάρικο μοτίβο του BAPE® απεικονίζει ένα ανοιχτό στόμα καρχαρία το οποίο καλύπτεται από το κλασικό κονιάκ Visetos. Τα πιο iconic κομμάτια της MCM, το Backpack, το Large Wallet, το Mini Wallet και η Weekender Bag ανανεώνονται, αφού πλέον διαθέτουν γραφικά καρχαριών, έντονα logos και patches που απεικονίζουν ζώα. Πιο συγκεκριμένα, το Camo Backpack περιλαμβάνει χρυσές μεταλλικές λεπτομέρειες, μαύρους ιμάντες, μαύρες δερμάτινες ραφές και ολοκληρώνεται με μία λαμπερή χρυσή μεταλλική πλακέτα.

Χρώμα, αυτοπεποίθηση, μουσική, κινητικότητα, μοτίβο - με αυτή τη συλλογή, η MCM και το BAPE® ενώνονται για να γιορτάσουν αυτούς τους όρους. Κάθε ένας έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία και τώρα, τα δύο style icons καθορίζουν μαζί το παρόν, με τη συλλογή MCM X A BATHING APE®

Η περιορισμένη συλλογή αποτελείται από δερμάτινα προϊόντα και αξεσουάρ για γυναίκες και άνδρες, αλλά και unisex. Με τα επίσημα launch events στις 24 και 25 Οκτωβρίου, η capsule συλλογή θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης από τις 26 Οκτωβρίου.