Βροχερές ημέρες, χαμηλές θερμοκρασίες, συννεφιασμένος ουρανός… όλα δείχνουν πως ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά!


Ίσως μαζί με την ήπια ατμόσφαιρα του φθινοπώρου να αναπολείς και τα αγαπημένα σου φθινοπωρινά outfits για τα οποία είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις ελεύθερα μέσα από τη γκαρνταρόμπα σου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για το κρύο. Αν πράγματι νιώθεις ότι η αλλαγή του καιρού περιορίζει τις fashion επιλογές σου… καιρός να αναθεωρήσεις! Το αγαπημένο σου πανωφόρι δεν είναι εκεί μόνο για να σε κρατάει ζεστή, αλλά μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα στυλάτο outfit παντός καιρού!

Παρακάτω θα βρεις 5 ιδέες για ξεχωριστά χειμερινά ντυσίματα με πρωταγωνιστή το πανωφόρι σου για να εμπνευστείς και ίσως να αγαπήσεις την πιο κρύα εποχή του χρόνου λίγο περισσότερο.

Urban Street style

Νεανικό, σύγχρονο και ιδιαίτερο. Το streetwear, η επιτομή του μοντέρνου casual στυλ, γεννήθηκε εκεί που χτυπάει η καρδιά των μεγάλων αστικών κέντρων. Η συγκεκριμένη τάση υπενθυμίζει ότι το ντύσιμο δεν εξυπηρετεί απλά τις καθημερινές σου ανάγκες, αλλά είναι ένας τρόπος να εκφραστείς και να αναδείξεις ό,τι σε κάνει μοναδική. Μοντέρνα bomber jackets, biker μπουφάν, σπορ αμάνικα πανωφόρια με ή χωρίς κουκούλα… οι επιλογές σε γυναικεία casual μπουφάν για ένα πετυχημένο street style είναι πολλές και μπορείς να τις συνδυάσεις για αρχή με ένα απλό τζιν ή φούτερ. Τόλμησε οπωσδήποτε να παίξεις με τα αξεσουάρ αφήνοντας την φαντασία σου ελεύθερη, αφού αυτά είναι που θα απογειώσουν το look σου. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα τσαντάκι μέσης ή ένα εκκεντρικό statement piece σε ζωηρό χρώμα και - γιατί όχι; - ένα σκουφάκι ή καπέλο.

Boho Layers

Ένα χειμερινό look μπορεί να έχει πολλές μορφές: με τον κατάλληλο συνδυασμό ενδυμάτων, τις ηλιόλουστες αλλά κρύες χειμωνιάτικες ημέρες μπορείς να στραφείς στην τεχνική του layering επιλέγοντας έτσι ένα πιο ελαφρύ πανωφόρι, όπως για παράδειγμα ένα μάλλινο καρό overshirt. Συνδύασέ το με ένα πουλόβερ, ένα ζιβάγκο, ακόμα και ένα ζεστό oversized κασκόλ, mom jeans και τις αγαπημένες σου μπότες για να δημιουργήσεις ένα στυλάτο και ευέλικτο boho σύνολο. Αυτή είναι και η τέλεια ευκαιρία να αναμείξεις υφές και υφάσματα, να παίξεις με τα μήκη και να πειραματιστείς άφοβα με την τεχνική του color blocking. Ο κατάλληλος συνδυασμός από layers θα σου επιτρέψει να φορέσεις ακόμη και το αγαπημένο σου φόρεμα χωρίς να ανησυχείς για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Parisian chic

Το γαλλικό στυλ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις – είναι κλασικό, διαχρονικό, συνώνυμο της κομψότητας. Για να το υιοθετήσεις με επιτυχία δεν είναι απαραίτητο να ταξιδέψεις μέχρι την πρωτεύουσα της μόδας, αρκεί να καταφέρεις να μπεις στο μυαλό ενός Παριζιάνου. Οι Παριζιάνοι αγαπούν τη μονοχρωμία, τον μινιμαλισμό, την απλότητα και την ανεπιτήδευτη κομψότητα, χωρίς να θυσιάζουν ποτέ την άνεσή τους στο βωμό του στυλ. Σκέψου λοιπόν αφαιρετικά και τόλμησε να συνδυάσεις casual και επίσημα κομμάτια, βάζοντας κι εσύ προτεραιότητα σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα. Προτίμησε ένα κλασικό σικ παλτό σε χρώμα μαύρο, καμηλό ή γκρι τουίντ και κράτα το look σου απλό με ένα λευκό t-shirt, τζιν ή παντελόνι σε χαλαρή γραμμή και τα αγαπημένα σου sneakers. Génial!

Trendy casual

Τις μέρες που ο καιρός σε κάνει να νιώθεις ότι ίσως να ήταν καλύτερο να μείνεις μέσα, το σίγουρο είναι ότι θες να παραμείνεις cozy. Ένα απαλό, χνουδωτό πανωφόρι από faux γούνα είναι η ιδανική επιλογή για καθημερινές εμφανίσεις με στυλ και χαλαρή διάθεση. Ανάλογα με τη σύνθεση του υπόλοιπου outfit σου, μπορείς να το φορέσεις στη βόλτα, σε κάποια χειμερινή εξόρμηση ή οπουδήποτε θέλεις να αισθάνεσαι άνετα και ζεστά. Ένα γούνινο γιλέκο συνδυάζεται τέλεια με δερμάτινο παντελόνι, μονόχρωμο τοπ και αθλητικά ή μποτάκια, ενώ μπορεί επίσης να σου επιτρέψει να φορέσεις το αγαπημένο σου δερμάτινο μπουφάν και τους χειμερινούς μήνες προστατεύοντας από το κρύο και απογειώνοντας το στυλ σου.

Στυλάτο ανδρόγυνο

Εκτός από επιτυχημένα business looks, το πάντα επίκαιρο ανδρόγυνο στυλ μπορείς να το προσαρμόσεις και στις casual εμφανίσεις σου. Τα πλεονεκτήματά του; Είναι άνετο, σύγχρονο και, κυρίως, πολύ στυλάτο. Για να το πετύχεις μπορείς να αξιοποιήσεις ένα πανωφόρι όπως μια σουετ καμπαρντίνα ή ένα παλτό με μεγάλο γιακά ή έντονους ώμους. Ολοκλήρωσε το look σου με δερμάτινα μποτάκια ή παπούτσια τύπου oxford, μάλλινο ζιβάγκο ή το signature ανδρόγυνο συνδυασμό πουκάμισο-πουλόβερ. Προτίμησε να κρατήσεις το σύνολό σου μονοχρωματικό, κινούμενη σε σκούρες αποχρώσεις, όπως μαύρο και γκρί ή στην παλέτα του καφέ. Αν δεν είσαι σίγουρη ότι το στυλ αυτό ταιριάζει σε εσένα, ή δεν είσαι έτοιμη να υποστηρίξεις ένα πλήρως ανδρόγυνο outfit, δοκίμασε για αρχή να το φέρεις στα μέτρα σου με μικρές θηλυκές πινελιές που σε εκφράζουν.

Όποιο στυλ κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι το πανωφόρι σου θα σου προσφέρει ζεστασιά και θα αποδειχθεί ο καλύτερός σου φίλος τη χειμερινή σεζόν. Νιώσε άνετα μέσα του και απόλαυσε τις κρύες μέρες!