Αthleisure κομμάτια: αποτελούν τα ψώνια της καραντίνας.


Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν χάνουν τη διάθεση για αγορές κατά την διάρκεια της καραντίνας. Aντιθέτως βλέπουμε τις ηλεκτρονικές αγορές να αυξάνουν και τα eshops να γεμίζουν από νέους επισκέπτες. Όλο αυτό φυσικά, όταν υπάρχει η δυνατότητα, βοηθά να διατηρήσουμε τη διάθεσή μας ανανεωμένη και την ψυχολογία μας ανεβασμένη, χωρίς να επηρεάζεται τόσο από τα γεγονότα της καραντίνας. Μπορεί, λοιπόν, τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά, ωστόσο το online shopping βρίσκεται στα καλύτερά του και μάλιστα υπάρχει πληθώρα κομματιών που μας έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. 

Χωρίς αμφιβολία, οι αγορές και οι καταναλωτικές συνήθειες στρέφονται προς τις νέες ανάγκες που, σε ό,τι αφορά το fashion κομμάτι, έχουν επικεντρωθεί σε αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια, πιτζάμες αλλά και cozy/ loungewear κομμάτια.

Πριν λίγα χρόνια, η νοοτροπία που κυριαρχούσε μέχρι και στα σχολεία είχε ως εξής: Νεαρές να φέρνουν μαζί τους φόρμες τις ημέρες που έχει γυμναστική στο πρόγραμμα, ώστε να τις φορέσουν στο μάθημα και, μετά το τέλος του, να βάλουν πάλι τα τζιν, τις φούστες και τα καλσόν τους. Φυσικά υπήρχαν και οι κοπέλες που δεν ακουμπούσαν καν τα αθλητικά ρούχα, ούτε για γυμναστική, παίζοντας βόλεϊ με skinny jeans.

Αυτή η νοοτροπία συνέχισε να υπερισχύει εκτός των τειχών των σχολείων και στον πραγματικό κόσμο. Οι φόρμες, τα κολάν, τα φαρδιά φούτερ, τα αθλητικά παπούτσια και οποιοδήποτε ρούχο φαινόταν άνετο στο μάτι, θεωρούνταν αυτομάτως «πρόχειρο», «για μέσα στο σπίτι», «για το γυμναστήριο», «για τον ύπνο», δεν ήταν στις κυρίαρχες επιλογές.  

Σιγά σιγά, όλα αυτά όμως άλλαξαν. Οι εταιρείες προσπάθησαν να "σπάσουν το εμπάργκο" στα αθλητικά ρούχα και η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν, αφού οι βελούδινες φόρμες άρχισαν να πρωταγωνιστούν και ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο. Ζητούμενα πλέον έγιναν η άνεση  και οι απλές γραμμές, χωρίς να είναι στενές και ασφυκτικές.  

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας: Reebok Classic Leather Legacy
Θα τα βρείς εδώ 

Η τάση του Athleisure έμελλε να χτίσει μια νέα νοοτροπία που περίμενε τις κατάλληλες συνθήκες για να ωριμάσει και να απογειωθεί στις μέρες μας. Να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα, από τις διεθνείς πασαρέλες μέχρι το δρόμο έξω από το σπίτι μας. Οι πωλήσεις των ψηλοτάκουνων παπουτσιών μειώθηκαν κατά 12% τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών / ρούχων, έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως ένας καθοριστικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο σε αυτή την ριζική στροφή του γυναικείου (και ανδρικού) ντυσίματος ήταν η σταδιακή υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Πρώτα ήρθε η καλύτερη διατροφή και οι δεκάδες νέες μορφές εκγύμνασης οι οποίες προκάλεσαν ενθουσιασμό και ευεξία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και νεαρών ηλικιών.  Άνεση λοιπόν όλο το 24ωρο και αθλητικά ρούχα on repeat. 

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας,  με την σειρά τους, δεν άργησαν να προσαρμοστούν στο νέο τοπίο. Από το φυσικό μακιγιάζ μέχρι τα ατημέλητα χτενίσματα, για να καταλήξουμε στα πιο επιδραστικά athleisure looks των catwalks και των street stylers.   

Βασικό στοιχείο, λοιπόν, έως και σήμερα είναι η "απενοχοποιημένη απλότητα του στυλ". Σήμερα μάλιστα πιο πολύ από ποτέ.  Οι γυναίκες πλέον έχουν την ανάγκη να νιώθουν πως η μόδα δουλεύει για αυτές και όχι το ανάποδο. Ευελιξία και πρακτικότητα είναι τα στοιχεία που ζητάνε από τη γκαρνταρόμπα τους, χωρίς όμως να θυσιάζεται η κομψότητα και η προσωπική αισθητική.

Αθλητικά παπούτσια φωτογραφίας:  Reebok Classic Leather Legacy
Θα τα βρεις εδώ.

Advertisement