Συγκέντρωσε $1 εκατ. για μαύρους φοιτητές μόδας


Συγκέντρωσε $1 εκατ. για μαύρους φοιτητές μόδας

Ήταν προφανές πως το κίνημα ‘’Black Lives Matter’’ που σάρωσε τις ΗΠΑ δεν θα έμενε στα λόγια και το Instagram. Πολλές ήταν οι δράσεις που ήρθαν να αποδείξουν πως όντως το μέλλον για την μαύρη κοινότητα αλλάζει. Οι πράξειςάλλωστε για να θεωρήσουμε πως ο δρόμος για μια πιο ισότιμη κοινωνία έχει ανοίξει, είναι αναγκαίες.

Η τελευταία κίνηση του Virgil Abloh, είναι από τις πολλές που δείχνουν αυτήν ακριβώς την αφύπνιση που συμβαίνει. Ο founder του πολυσυζητημένου οίκου Off-White αλλά και artistic director της αντρικής σειράς Louis Vuitton, κατάφερε να μαζέψει $1 εκατ., τα οποία και θα προσφέρει σε μαύρους φοιτητές μόδας.

Τα χρήματα θα διατεθούν όχι μόνο για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών, αλλά και για το ξεκίνημά τους στη βιομηχανία της μόδας.

«Πάντα ήθελα να δώσω στην επόμενη γενιά φοιτητών τα ίδια εφόδια που δόθηκαν και σε εμένα. Γι’ αυτό και είμαι ενθουσιασμένος που λανσάρω αυτό το fund σε συνεργασία με το Fashion Scholarship Fund, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ στηρίζοντας την ενδυνάμωση νέων που ονειρεύονται να χτίσουν τη δική τους διαδρομή στη μόδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος σχεδιαστής.

Πηγή