Το μυστικό κρύβεται στο σωστό styling…


Έχεις δεις ποτέ κάτι αμερικάνικες ταινίες, που οι παππούδες αγοράζουν στα εγγόνια τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων κάτι αμφιβόλου στιλ πουλοβεράκια με τάρανδους κεντημένους πάνω; Πουλόβερ που αναγκάζονται να φορέσουν αυτοί οι teenagers, για να μη κακοκαρδίσουν τα αγαπημένα τους οικογενειακά πρόσωπα; Κάπως έτσι νιώθω ότι είναι οι εμφανίσεις μου τα Χριστούγεννα.

Ακούω τους φίλες μου να μου λένε συνέχεια, «Ε, σε πάρτι πάμε. Πρέπει να φορέσεις κάτι πιο ‘καλό’». Τι σημαίνει το «καλό» δηλαδή; Τα άνετα και cozy φουτεράκια μου δεν είναι «καλά» δηλαδή;

Καταλαβαίνω όμως τι εννοούν οι φίλες μου. Με την περίοδο των Χριστουγέννων μπαίνουμε όλοι λίγο-πολύ, σε πιο γιορτινό mode και διάθεση, η αλήθεια είναι. Ε, και πώς να το κάνουμε, λίγο glam το θέλουμε. Αλλά θέλουμε να είμαστε και άνετες! Για παράδειγμα, προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος που θα φορέσει τακούνια. Δεν τα βρίσκω καθόλου άνετα και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να τα περπατήσω με χάρη. Παρόλα αυτά, δεν θέλω να στερηθώ του στιλ που προσφέρει ένα ζευγάρι όμορφα ψηλά τακούνια. Γι’ αυτό και βρίσκω εναλλακτικές! Όπως παπούτσια με ένα παχύ τακούνι που είναι άνετα αλλά έχουν και μια δόση glam.

Με αφορμή την εορταστική περίοδο που διανύουμε, φέτος αποφάσισα να δω αλλιώς τα πράγματα. Να βρω ρούχα και looks τα οποία είναι… casual αλλά και glamorous. Έτσι, θα κάνω εμφανίσεις που δεν θα… «καταπιεστώ» για να φορέσω και που θα απολαύσω σίγουρα!

Αποφάσισα να πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί λοιπόν. Ναι, ξέρεις ποιο λέω. Αναφέρομαι στο κατάστημα της Forever 21 (Ερμού 46, Αθήνα), of course. Πήγα εκεί ένα πρωινό και δημιούργησα 3 σύνολα τα οποία είναι άνετα αλλά και γιορτινά αρκετά, ώστε να μπορέσω να φορέσω σε οικογενειακές μαζώξεις ή σε ρεβεγιόν! 

Look #1

casualxmaslook_002.jpg 

Ένα oversized φόρεμα με παγιέτες είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μια σούπερ glam εμφάνιση τα Χριστούγεννα, χωρίς ταλαιπωρία! Δεν θα ανησυχείς για το αν σε «τονίζει» στην μέση ή στους γοφούς, γιατί απλά ένα φόρεμα σε Α-γραμμή ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους! Με ένα stylish και άνετο varsity jacket από πάνω και χαμηλά μποτάκια με παχύ τακούνι και θα έχεις το πιο fashion forward σύνολο.

Look #2

casualxmaslook_003.jpg 

Κολάν + φαρδύ sheer τοπ + puffer jacket + χαμηλά μποτάκια= το τέλειο εορταστικό outfit! Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φορέσεις κολάν στο ρεβεγιόν; Εγώ λέω ναι, και ολοκληρώνοντας το look με ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια και μια τσάντα σε metallic απόχρωση και θα περάσεις το πιο casual chic ρεβεγιόν ever!

Look #3

casualxmaslook_001.jpg 

Δύο τάσεις μαζί: Ένα φλοράλ φόρεμα + ένα "teddy" jacket. Mε το φλοράλ μοτίβο να είναι πολύ της μόδας φέτος τον χειμώνα (ακόμα και σε αυτή την bold απόχρωση), ένα εντυπωσιακό pattern σαν αυτό είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις μια πιο casual chic εμφάνιση τις γιορτές. Επίσης, ένα κρουαζέ φόρεμα είναι άνετο και ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους. Έχει ήδη ένα ενδιαφέρον ντεκολτέ για να «δείξεις» λίγο δέρμα, σκίσιμο στο πλάι, ενώ το μάξι μήκος του το κάνει πιο «επίσημο». Φορώντας από πάνω ένα teddy jacket που είναι ζεστό και άνετο και ένα ζευγάρι mules σε χαμηλό block heel θα έχεις το πιο εύκολο εορταστικό αλλά και άνετο look!

Casual μόδα; Check. Glamorous εμφανίσεις: Check. Πιο… Merry Χριστούγεννα απ’ αυτά, δεν γίνεται…

 

Επισκέψου το κατάστημα της Forever 21, Ερμού 46 Αθήνα/

 

Credits φωτογράφησης: Θάνος Λάινας

Κεντρική φωτό: Kira auf der Heide / Unsplash