Μέσα σε ένα συνωστισμό από «τετράγωνα κοστούμια» αυτοί οι άνδρες κατάφεραν να ξεχωρίσουν


Δεν υπάρχουν νικητές ή χαμένοι στο κόκκινο χαλί. Όχι φέτος. Γιατί στα φετινά βραβεία Oscars, είδαμε μόνο ωραίες παρουσίες. Από άνδρες και γυναίκες. Λες και κάθε ένας από αυτούς τους άνδρες ή γυναίκες, κατάφεραν να φέρουν εις πέρα,  ένα πάρα πολύ σημαντικό “καθήκον” που έχουν για τη βραδιά αυτή: να εκφράσουν τον… dapper εαυτό τους όσο καλύτερα μπορούν. Και έτσι και έγινε.

Σίγουρα για τους άνδρες ηθοποιούς και καλλιτέχνες γενικότερα, είναι πιο εύκολα τα πράγματα, ως προς αυτό το task. «Πετάνε» ένα κοστούμι επάνω τους κι όλα είναι οκέι. Αλλά, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να υποστηρίξει και να ξεχωρίσει κανείς, μέσα από ένα ρούχο που σχέδον, θα φορέσουν όλοι. Εκεί είναι η πραγματική πρόκληση. Γιατί όπως για π.χ., στην περίπτωση του Casey Affleck (ο οποίος ήδη ξεχώρισε αποσπώντας τον τίτλο του Καλύτερου Ηθοποιού για φέτος), ο ίδιος δεν έχασε την προσωπικότητά του μέσα από το «απλό» μαύρο κοστούμι του. Κατάφερε να παραμείνει ο εαυτός του, ακόμη και μέσα από μια τόσο επίσημη εμφάνιση. Ούτε ο Ryan Gosling με το Gucci κοστούμι, που σαν να έμοιαζε να έφερε ένα βικτωριανό αέρα στο κόκκινο χαλί, με το πουκάμισο με βολάν και βελούδινο πέτο.

Απ’ότι καταλαβαίνεις λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι πιο απλά για τους άνδρες. Σε έναν κόσμο όπου όλα καταγράφονται, πρέπει κάθε κίνηση και κάθε εμφάνιση αυτών των ανδρών να είναι εξίσου προσεκτικά επιλεγμένες, όπως και των γυναικών. Τα καλά νέα πάντως, είναι ότι αυτοί οι άνδρες τα πήγαν πολύ καλά με τις εμφανίσεις τους και κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν μέσα σε ένα πλήθος, γεμάτο παρόμοιες παρουσίες. Και το έκαναν όχι μόνο γιατί είναι αυτοί που είναι, αλλά γιατί η προσωπικότητά τους κατάφερε να… ξεπροβάλλει μέσα από το «τετράγωνο» και «αυστηρό» κοστούμι τους. Και με απόλυτη σιγουριά λοιπόν, μπορώ να σου πω ότι οι παρακάτω άνδρες κατάφεραν να ξεχωρίσουν την σημαντική αυτή βραδιά.

bd-oscars-2017-01.jpg

Casey Affleck / Louis Vuitton

bd-oscars-2017-02.jpg

Ryan Gosling / Gucci

bd-oscars-2017-03.jpg

Το καστ της ταινίας Moonlight (Trevante Rhodes, Alex R. Hibbert, Ashton Sanders) με Calvin Klein κοστούμια

bd-oscars-2017-04.jpg

Jharrel Jerome

bd-oscars-2017-05.jpg

Jamie Dornan / Hermes

bd-oscars-2017-06.jpg

Pharrell Williams / Chanel

bd-oscars-2017-07.jpg

Andrew Garfield / Tom Ford

bd-oscars-2017-08.jpg

Mahershala Ali / Ermenegildo Zegna Haute Couture

bd-oscars-2017-09.jpg

Damien Chazelle

bd-oscars-2017-10.jpg

Justin Timberlake

Στην κεντρική φωτογραφία οι Tarell Alvin McCraney και ο Barry Jenkins με Dior Homme