Πάνω στην ώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων


Είτε είσαι ο κουλ τύπος που σκάει «μύτη» στα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν με Vans sneakers και ένα καρό πουκαμισάκι, είτε είσαι ο «μέτρομαν» που γουστάρει να ασχολείται με τις ώρες για μια του εμφάνιση, είναι γεγονός ότι μια από αυτές τις ημέρες μια γραβάτα θα την βάλεις. Είτε είναι με το flannel πουκαμισό σου, είτε είναι με αυτό που με προσοχή έχει επιλέξει και αγοράσει από το mrporter.com. Και επειδή την γκρίνια από την μητέρα σου θα την φας, για να δείχνεις έτσι λίγο πιο περιποιημένος σε ένα οικογενειακό σουαρέ, ο οποίο εύκολος τρόπος να το κάνεις και να δώσεις ένα πιο polished ύφος στην εμφάνισή σου, είναι –κακά τα ψέματα- η γραβάτα. Ξέρεις λοιπόν να την δένεις; Και επίσης ήξερες ότι υπάρχουν πάνω από ένας τρόποι για να την δένεις; Κι όμως… Και επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις δει τους διαφορετικούς και σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά ενδιαφέροντες κόμπους, σου λέω εγώ παρακάτω ποιοι είναι αυτοί και πώς να τους εφαρμόσεις. Σίγουρα θα βρεις έναν που θα σου ταιριάζει.

 The Four-in-Hand Knot

4popular-knots-01.jpg

Ο κόμπος αυτός είναι ο πιο γνωστός και πιο εύκολος για να κάνει;. Είναι μικρός και λίγο ασύμμετρος και ιδανικός για στενούς γιακάδες.

1. Ξεκίνα σταυρώνοντας το πλατύ μέρος της γραβάτας πάνω από το στενό μέρος της.

2. Δίπλωσε το πλατύ μέρος κάτω από το στενό μέρος.

3. Πέρασε  το πλατύ μέρος της γραβάτας οριζοντίως πάνω από το στενό μέρος ξανά.

4. Πέρασε το πλατύ μέρος μέσα από την θηλιά γύρω από τον λαιμό σου.

5. Πέρασε το πλατύ μέρος της γραβάτας μέσα από τον κόμπο και μπροστά. Συνέχισε σφίγγοντας και να φέρνοντας τον κόμπο στο ύψος του γιακά.

 

Half Windsor

4popular-knots-02.jpg

Αυτός ο κόμπος είναι ο πιο luxurious. Εφόσον μάθεις να τον δένεις όχι μόνο θα εντυπωσιάσεις, αλλά και οι υπόλοιποι κόμποι θα σου φανούν παιχνιδάκι!

1. Ξεκίνα σταυρώνοντας το πλατύ μέρος της γραβάτας πάνω από το στενό μέρος της.

2. Δίπλωσε το πλατύ μέρος κάτω από το στενό μέρος.

3. Τράβηξε το πλατύ μέρος από πάνω.

4. Πέρασε το πλατύ μέρος μέσα από την θηλιά.

5. Μετέφερε το πλατύ μέρος οριζοντίως και πάνω από το στενό μέρος της γραβάτας.

6. Πέρασε το πλατύ μέρος πάνω και μέσα από την θηλιά.

7. Τράβηξε το πλατύ μέρος μέσα από την θηλιά μπροστά. Συνέχισε σφίγγοντας και να φέρνοντας τον κόμπο στο ύψος του γιακά.

 

Pratt knot

4popular-knots-03.jpg

Αυτός είναι ο κόμπος για όλες τις ώρες. Είτε για επίσημες ή casual εμφανίσεις, αυτόν τον κόμπο θα τον λατρέψεις.

1. Ξεκίνα σταυρώνοντας το πλατύ μέρος της γραβάτας πάνω από το στενό μέρος της, ενώ η γραβάτα κρέμεται από την ανάποδη πλευρά της και γύρω από τον λαιμό σου.

2. Τράβηξε το πλατύ μέρος πάνω από το στενό μέρος.

3.Πέρασε το πλατύ μέρος της γραβάτας μέσα από τη θηλιά και σφίξτε τον κόμπο.

4. Μετέφερε το πλατύ μέρος οριζοντίως και πάνω από το στενό μέρος της γραβάτας.

5. Τράβηξε το πλατύ μέρος πάλι μέσα από την θηλιά.

6. Τράβηξε το πλατύ μέρος της γραβάτας μέσα από την θηλιά και μπροστά. Συνέχισε σφίγγοντας και να φέρνοντας τον κόμπο στο ύψος του γιακά.