«Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι μόνος σου να πετύχεις, εκτός αν δουλεύεις 24 ώρες την ημέρα και έχεις ταλέντο σε πολλούς τομείς. Στη δική μας περίπτωση είναι η ομάδα που λειτουργεί». Η Χριστίνα Μαρτίνη μιλάει στο Platform για το μοναδικό, εξαγώγιμο προϊόν...


Ο Νικόλας Μίνογλου και η Χριστίνα Μαρτίνη σχεδίασαν ένα μοναδικό προϊόν, υψηλής ποιότητας και κατάφεραν να το κάνουν εξαγώγιμο προϊόν. Με έδρα τα Οινόφυτα, δημιούργησαν υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια που αγαπήθηκαν από ονόματα όπως η Madonna, η Rihanna και η Jessica Parker. Τα Ancient Greek Sandals παρουσιάζονται τα τελευταία δύο χρόνια στις στήλες μόδας μεγάλων περιοδικών και αυξάνουν τις πωλήσεις τους κατά 50% κάθε χρόνο. 

Η ιδέα για σανδάλια εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα, κατασκευασμένα με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, υπήρχε στο μυαλό και των δυο μας εδώ και πολλά χρόνια. 

Όταν μια κοινή μας φίλη μας έφερε σε επαφή το 2008 καταλάβαμε ότι είχαμε και οι δύο το ίδιο όνειρο και αποφασίσαμε να το υλοποιήσουμε συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας, το καλλιτεχνικό κομμάτι με το επιχειρηματικό. 

Πιστέψαμε έντονα ότι η ιδέα μας θα πετύχαινε, μιας και θεωρήσαμε ότι ήταν τόσο καλλιτεχνικά ενδιαφέρουσα όσο και επιχειρηματικά εύστοχη. Ψάξαμε και βρήκαμε εξειδικευμένο παραγωγό στην Ελλάδα και το κατάλληλο γραφείο πωλήσεων / showroom στο Λονδίνο, το οποίο έχει αναλάβει το δίκτυο πωλήσεών μας παγκοσμίως. 

Τελικά το όνειρο μας πραγματοποιήθηκε το 2011 όταν παρουσιάσαμε τη πρώτη μας συλλογή με απρόσμενη επιτυχία.

Είναι διάφορα τα συστατικά που κάνουν μια επιχείρηση επιτυχημένη. Κατ' αρχήν είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι μόνος σου, εκτός αν δουλεύεις 24 ώρες την ημέρα και έχεις ταλέντο σε πολλούς τομείς. Στη δική μας περίπτωση, εκτός από την ιδέα και τη σωστή συγκυρία, είναι η ομάδα που λειτουργεί. Ο ένας ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι, ο άλλος με το επιχειρηματικό και ο τρίτος με τις πωλήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις το μέσο με το οποίο θα διαθέσεις το προϊόν σου ή την ιδέα σου στο εξωτερικό.

Πιστεύουμε ότι ο κάθε νέος πρέπει να κάτσει να σκεφτεί τί πραγματικά θέλει από τη ζωή του (επαγγελματικά) και να λειτουργήσει με ένστικτό του.

Info:

Η Ancient Greek Sandals είναι κατά 99% εξαγωγική εταιρία.
Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα της διατίθενται σε πάνω από 40 χώρες και 250 σημεία πώλησης, όπως: Selfridges, Matches και Joseph στο Λονδίνο, Le Bon Marche, Colette και Merci στο Παρίσι, Banner στο Μιλάνο, Theresa στο Μόναχο, Bergdorf Goodman και Barneys στη Νέα Υόρκη, Webster στο Miami, Maxfield στο Los Angeles, Holt Renfrew στον Καναδά, Boutique One στο Dubai, Club 21 στη Σιγκαπούρη και Ron Herman στην Ιαπωνία. Στην Ελλάδα πωλούνται σε διάφορα νησιά και πόλεις:

Free Shop (Αθήνα), Kirini Hotel (Σαντορίνη), Pylaia Hotel (Χώρα Αστυπάλαιας), Free Shop (Μύκονος), Katerina Ioannidis & Co (Θεσσαλονίκη), Mezzo Mezzo (Κέρκυρα), Kalokairi (Σκιάθος), Loukoumi (Σύρος), Zali (Αντίπαρος), Aqua Blu (Κως), Classico (Πάτρα), Karybu (Τήνος), Calceis Pennatis (Ρόδος).