Η Vans συνεργάζεται με το ξεχωριστό και «κοινωνικά υπεύθυνο» fashion brand Della

Παρουσιάζει μια limited συλλογή με παπούτσια και αξεσουάρ για τη φετινή άνοιξη

Κείμενο: Platform team

 

Η Vans συνεργάζεται για πρώτη φορά με το ξεχωριστό και «κοινωνικά υπεύθυνο» fashion brand Della και παρουσιάζει μια limited συλλογή με παπούτσια και αξεσουάρ για τη φετινή άνοιξη. Με τη συλλογή αυτή, η Vans κάνει γνωστή τη δράση της Della: τη στήριξη και την ενίσχυση των γυναικών της επαρχίας Volta της Γκάνα, στη Δυτική Αφρική. 

 

Η δημιουργός και creative director της Della, Tina Tangalakis, ξεκίνησε το ξεχωριστό αυτό project κατά τη διάρκεια ενός εθελοντικού προγράμματος στη Γκάνα το 2009. Με ιδιαίτερη αγάπη για την κουλτούρα της περιοχής και με αφετηρία το background της σε business & design αποφάσισε να δημιουργήσει τη Della. Πλέον, η εταιρία δημιουργεί τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή, μέσα από ευκαιρίες εργασίας, εκπαίδευση και κατάρτιση δεξιοτήτων, απασχολώντας πάνω από 50 γυναίκες της περιοχής για τη δημιουργία χειροποίητων υφασμάτων με τη χρήση βιώσιμων υλικών από την περιοχή της Γκάνα. 

 

Η συλλογή Vans x Della περιλαμβάνει 6 μοντέλα παπουτσιών για άνδρες και γυναίκες, καθώς και τα αντίστοιχα αξεσουάρ. Η Vans αξιοποίησε τους σχεδιαστές της Della για να δημιουργήσει μοναδικά prints που «φορέθηκαν» στα κλασσικά αγαπημένα Sk8-Hi Reissue, Era, Authentic & Sk8-Hi Slim και στα νέα αξεσουάρ: μία μεγάλη hobo τσάντα και ένα wristlet clutch. Τα πλούσια χρώματα των υφασμάτων αντλούν έμπνευση από τα τοπία και την κουλτούρα της περιοχής. Οι έντονες αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου, του κόκκινου και του πράσινου μιμούνται τις ακροποταμιές και τις δενδροστοιχίες της Volta. Το τρίχρωμο print με τις καρδιές συνδυάζει το ροζ, το μωβ και το πορφυρό, ενσωματώνοντας την καρδιά και την ψυχή που κατατίθενται κατά την κατασκευή αυτών των χειροποίητων υλικών.

 

Η Vans ταξίδεψε στη Γκάνα για μια αποκλειστική ματιά στις ταλαντούχες γυναίκες της Della. Δείτε το ταξίδι αυτό με την ομάδα της Della εδώ OffTheWall.TV.