Ο Jaden Smith τάσσεται υπέρ της sustainable μόδας

Σχεδιάζει συλλογή βιώσιμων ρούχων

Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

Γνωστός για το αντισυμβατικό του στιλ αλλά και προσωπικότητα, που πολλές φορές προκαλεί (θετικά πάντα), ο Jaden Smith είναι σίγουρα δημιουργικός.

Αυτή του την δημιουργικότητα και έφεση που φαίνεται να έχει προς την Μόδας -μιας και θεωρείται από τα top style icons της γενιάς του-, έρχεται τώρα να εκφράσει στο χαρτί.

Σχεδιάζει λοιπόν, μια συλλογή ρούχων η οποία έχει ένα πολύ ενδιαφέρον concept. Εμπνέεται από την φύση και με απόλυτο σεβασμό απέναντί της δημιουργεί μια σειρά από βιώσιμα ρούχα.

Την συλλογή δημιουργεί σε συνδυασμό με ένα από τα πιο πρωτοποριακά streetwear brands, τη G-Star Raw. Μαζί παρουσιάζουν την συλλογή Forces of Nature.

forcesofnature_01.jpg 

Η Aleali May (fashion & lifestyle blogger στην Αμερική) και οι The Skate Kitchen (ομάδα skate με βάση την Νέα Υόρκη), ως μέλη της G-Star Raw ομάδας, γιόρτασαν το λανσάρισμα της συλλογής, που πραγματοποιήθηκε στο Hyperfest, μέσα από ένα πολιτιστικό γεγονός με επίκεντρο την δημιουργικότητα και την μόδα.

forcesofnature_02.jpg 

Αφιερωμένα στην ομορφιά και τη δύναμη της φύσης, όλα τα κομμάτια της συλλογής Forces of Nature έχουν δημιουργηθεί από βιώσιμα υλικά με σχεδιαστικές καινοτομίες που αναπτύχθηκαν από τη G-Star RAW, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου υφάσματος denim Cradle to Cradle Gold Level Certified™.

https://www.instagram.com/p/BpAU1YGl5Pu/?taken-by=c.syresmith

Ο Jaden δήλωσε: H G-Star βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της denim τεχνολογίας και βιώσιμου denim, και αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να συνεργαστώ μαζί τους. Από την αρχή της διαδικασίας, από το ύφασμα denim, τα πλυσίματα, το νερό που ξαναχρησιμοποιήθηκε και ανακυκλώθηκε, μέχρι τις βαφές- όλα αυτά τα στοιχεία με έκαναν να αποφασίσω να συνεργαστώ με την G-Star.”

forcesofnature_03.jpg 

Η συλλογή περιλαμβάνει τρεις βασικές πηγές έμπνευσης από τις οποίες προκύπτει και η βασική παλέτα χρωμάτων της σειράς.  

ΝΕΡΟ - Μπλε

forcesofnature_04.jpg 

Αυτό το τμήμα της συλλογής απεικονίζει την δύναμη του νερού - χρησιμοποιώντας το πρώτο παγκοσμίως Cradle to Cradle Certified ™ Gold G-Star ύφασμα Denim, του οποίου η χημεία παρουσιάζει 0 κίνδυνο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Το denim αποτελείται από 100% βιολογικό βαμβάκι και διαθέτει την καθαρότερη τεχνολογία indigo, η οποία χρησιμοποιεί 70% λιγότερα χημικά, δεν απαιτεί άλατα και δεν έχει διμερές προϊόν άλατος, αφήνοντας έτσι καθαρό και ανακυκλώσιμο νερό.

ΓΗ - Εκρού

forcesofnature_05.jpg 

Η ιστορία του εκρού αντιπροσωπεύει τη γη και τα πλάσματά της και πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μόνο ακατέργαστο οργανικό βαμβάκι και κανένα είδος βαφής, καθιστώντας το ύφασμα εξαιρετικά βιώσιμο και ανακυκλώσιμο.

ΕΚΛΕΙΨΗ – Μαύρο

forcesofnature_06.jpg 

Αυτός ο χρωματισμός παρουσιάζει την έκλειψη, ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα της φύσης και είναι κατασκευασμένο από το πιο βιώσιμο μαύρο denim που αναπτύχθηκε ποτέ από την G-Star. Αντιπροσωπεύει την ολιστική προσέγγιση της μάρκας στο σχεδιασμό των υφασμάτων, χρησιμοποιώντας ίνες από 100% οργανικό βαμβάκι και μαύρη βαφή φιλική προς το περιβάλλον. Με την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας βαφής, η G-Star εξοικονομεί 52% νερό, 65% ενέργεια, 71% CO2 και 14% χημικά, σε σύγκριση με το συμβατικό μαύρο denim.

Εκτός από τα denim κομμάτια, και οι τρεις χρωματισμοί  διαθέτουν μπλουζάκια και φούτερ, που έχουν κατασκευαστεί με βιολογικό βαμβάκι. Τα είδη αυτά εκτυπώθηκαν ψηφιακά, με την πλέον βιώσιμη διαδικασία εκτύπωσης που υπάρχει.

 

Ακολούθησε την G-Star Raw στα social media

FB: G-Star RAW Greece   

IG: gstarraw_greece