Ο Kelly Slater (Quiksilver) σάρωσε και πάλι στο παγκόσμιο κύπελλο surfing!

Κείμενο: Super User

Εστω και με καθυστέρηση (δικαιολογημένα, αφού τώρα κάναμε τη διαδικτυακή εμφάνισή μας) το δημοσιεύουμε...

Ο 38χρονος Kelly Slater της Quiksilver έγραψε ιστορία στις 6 Νοεμβρίου στο Πουέρτο Ρίκο, κατακτώντας τον ιστορικό 10ο παγκόσμιο τίτλο του ASP (Association of Surfing Professionals), κάτι  που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος μέχρι σήμερα! Ο Kelly, δίνοντας μια από τις τελειότερες παραστάσεις που έχει δει ποτέ ο αθλητικός κόσμος επικράτησε για ακόμη μια φόρα! Κατάφερε το μοναδικό αυτό επίτευγμα κυριαρχώντας στο χώρο του επαγγελματικού surfing για πάνω από δύο δεκαετίες, έχοντας μια εκθαμβωτική καριέρα στη διάρκεια της οποίας έχει κατορθώσει να είναι ο νεότερος και ο γηραιότερος παγκόσμιος πρωταθλητής του ASP!

Ο ιστορικός αγώνας βρήκε τον Slater να επικρατεί του Adriano de Souza στα προημιτελικά του Rip Curl Pro Search, μαζεύοντας ταυτόχρονα αρκετούς πόντους ώστε να υπερκεράσει τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Jordy Smith και να κατακτήσει τον 10ο παγκόσμιό του τίτλο.

Στον τελικό ο Kelly συγκέντρωσε το εκπληκτικό 18,77/20, διασφαλίζοντας το 2ο τέλειο δεκάρι του αγώνα, με μια αριστοτεχνική επίδειξη ποικιλίας ελιγμών και απόλυτου έλεγχου στις ιδανικές για surfing απογευματινές συνθήκες. 
«Ειλικρινά νιώθω ανακουφισμένος», δήλωσε ο Kelly. «Ήταν ο πιο ψυχοφθόρος τίτλος που κέρδισα ποτέ, γιατί ήταν ένα σχετικά άγνωστο μέρος  και επίσης στην ηλικία μου οι άνθρωποι λένε ότι δε θα έπρεπε να το κάνω αυτό (γέλιο). Οι  νέοι αθλητές είναι όλο και καλύτεροι και είναι πραγματικά μια πρόκληση να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην πιστεύεις τι σου λένε οι άλλοι. Ξέρω πόσο καλός είναι ο Jordy, ο Dane, ο Mick, ο Taj και όλοι οι άλλοι και ειλικρινά ο τίτλος του ASP είναι ένας μαραθώνιος. Δεν είναι ένα κύμα, ένας ελιγμός ή έστω ένας αγώνας. Κρατάει ολόκληρο το χρόνο. Ξέρω πώς να συγκεντρώνομαι και ευτυχώς όλα απέδωσαν και είμαι απλά ανακουφισμένος!»

«Ο 10ος Παγκόσμιος τίτλος του Kelly θα μνημονεύεται σα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του surf» μας λέει ο Bob McKnight, Διευθύνων Σύμβουλος της Quiksilver. «Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που ήμασταν εκεί να παρακολουθούμε και να στηρίζουμε ολόκληρη την εκπληκτική επαγγελματική του καριέρα. Συγχαρητήρια Kelly!»
Ο ιδρυτής της Channel Islands Surfboards Al Merrick προσθέτει. « είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για τον Kelly αυτή τη στιγμή. Το να κερδίσεις τον 10ο Παγκόσμιο  Τίτλο είναι κάτι μοναδικό, αλλά το να το κάνεις με μία σανίδα που έχεις σχεδιάσει ο ίδιος είναι από μόνο του ανεπανάληπτο».

Ο Kelly Slater έχει στεφθεί ξανά πρωταθλητής ASP τα έτη 1992, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2005, 2006 και 2008. Η καριέρα του τώρα συμπεριλαμβάνει 45 διακρίσεις στο WCT (Παγκόσμιο πρωτάθλημα Surf) και δύο χρυσά μετάλλια στα παγκοσμίου φήμης ESPN X Games.