Ο Kelly Slater κερδίζει τον 11ο Παγκόσμιο Τίτλο του!

Κείμενο: Super UserSan Francisco, Calif. (5 Νοεμβρίου, 2011). O αθλητής της QUIKSILVER Kelly Slater «κλείδωσε» τον 11ο Παγκόσμιο Τίτλο του στο Surf στο San Francisco.  Ο Slater, που του αποδόθηκε λανθασμένα ο τίτλος την προηγούμενη Τετάρτη (2 Νοεμβρίου), ανακάλυψε ότι είχαν γίνει λάθος υπολογισμοί και ότι δεν είχε κερδίσει ακόμη τον τίτλο και ενημέρωσε αμέσως την Ομοσπονδία Επαγγελματιών του Surf (ASP).  H ανακάλυψη του Slater επιβεβαίωσε ότι χρειαζόταν να συμμετέχει και στους τελικούς του Rip Curl Pro Search San Francisco αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να σιγουρέψει τον Παγκόσμιο Τίτλο, το οποίο και έκανε στον 4ο γύρο με αντίπαλους του Gabriel Medina και Miguel Pupo.

{youtubejw width="469"}x0QlHZ_tfOw{/youtubejw}

Σχολιάζοντας την απόφασή του να ανακοινώσει τους λάθος υπολογισμούς στο ASP και στους fans του, ο Slater είπε: “Η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. Για αυτό και είναι κλισέ. Ξέρεις, οι γονείς σου πάντα σου λένε «honesty is the best policy». Συνειδητοποίησα ότι αντί να αφήσω να περάσει και άλλος χρόνος, από τη στιγμή που το ήξερα, το καλύτερο ήταν να το πω. Και όταν το έκανα ένοιωσα απέραντη ανακούφιση. Με στρέσαρε πάρα πολύ να το ξέρω και να μην το ξέρει ο κόσμος”. “Μετρώντας και τους βαθμούς του Σαββατοκύριακου, νομίζω ότι μπορώ πια να πάω χωρίς άγχος στο Pipe (Χαβάη, το τελευταίο  tour του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος) και να περάσω καλά”Ο Slater, 39,  είναι ο μοναδικός surfer που έχει κατακτήσει 11 Παγκόσμιους Τίτλους, στα 20 χρόνια συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα. Στην διάρκεια της καταπληκτικής του καριέρας, ο Kelly Slater έχει αναδειχτεί ως ο νεότερος αλλά και ο μεγαλύτερος σε ηλικία Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

“Ο κόσμος μιλάει πάντα για την ηλικία μου, και είμαι 39, σχεδόν 40 – για μένα δεν είναι παρά ένας αριθμός. Μπορείς να αποδείξεις ότι κάνουν λάθος και να μείνεις super υγιής. Δεν καταλαβαίνω γιατί στα 50 δε μπορώ να είμαι σε καλύτερη φόρμα από ότι είμαι τώρα. Θέλω πάρα πολύ να αντιπροσωπεύω αυτό για τον κόσμο”.Ο Bob McKnight, CEO της QUIKSILVER δήλωσε: “μετά από δύο δεκαετίες που έχουμε παρακολουθήσει τον Kelly να κατορθώνει τόσα πολλά επιτεύγματα στο επαγγελματικό surfing, είμαστε ακόμη μια φορά περήφανοι και κατάπληκτοι που είμαστε εδώ και τον βλέπουμε να κατακτά τον 11ο Παγκόσμιο Τίτλο του. Συγχαρητήρια Kelly!”

Ο Kelly έχει κατακτήσει ακόμη τους Παγκόσμιους Τίτλους το 1992, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2005, 2006, 2008 και 2010. Οι νίκες της καριέρας του επίσης περιλαμβάνουν 48 elite tour wins και δύο χρυσά μετάλλια στο ESPN X Games.