2ος στην Ευρώπη ο Νικόλας Πλυτάς με νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ

Απίθανο σερί για τον Πρωταθλητή θαλάσσιου σκι με 3 Πανελλήνια ρεκόρ και 3 θέσεις στο βάθρο, μέσα σε λίγες εβδομάδες

Κείμενο: Platform team

Απίθανο σερί για τον Πρωταθλητή θαλάσσιου σκι με 3 Πανελλήνια ρεκόρ και 3 θέσεις στο βάθρο, μέσα σε λίγες εβδομάδες

 

 

Ο 20-χρονος Νικόλας Πλυτάς φαίνεται πως διανύει μια εξαιρετική αθλητική σεζόν. Μετά την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Θαλάσσιου Σκι τον Ιούλιο, και την τρίτη θέση στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες αμέσως μετά, ο Νικόλας πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WaterskiU21, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στις φιγούρες, ένα σκαλί πιο ψηλά από την περσινή του επίδοση όπου είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο!

«Οι τελευταίες δύο βδομάδες ήταν πολύ απαιτητικές. Ξεκίνησα με την Πεσκάρα της Ιταλίας όπου γινόταν οι 1οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες που είχαν για μένα και μια ιδιαιτερότητα, γιατί πραγματοποιούταν στη θάλασσα, ενώ συνήθως οι αγώνες γίνονται σε λίμνες. Αυτό με βοήθησε λίγο, γιατί κάνω προπόνηση στη θάλασσα ανεξάρτητα από το πόσο κύμα έχει, κάτι που δεν κάνουν άλλοι αθλητές. Παρόλα αυτά εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, για να καταφέρεις να βγάλεις ένα safe run μέσα σε όλο αυτό το κύμα χρειαζόταν στρατηγική. Στους ημιτελικούς για να ανεβάσω λίγο τον πήχη, ενώ είχα εξασφαλίσει την πρόκρισή μου στον τελικό, τα έδωσα όλα με μισό μέτρο κύμα και κατάφερα να κάνω νέο πανελλήνιο και προσωπικό ρεκόρ, κάτι που πραγματικά δεν πίστευα! Γενικά σ ´αυτόν τον αγώνα υπήρξε πολύ πίεση και πολύ κούραση με αποτέλεσμα όταν τελειώσει ο αγώνας να είμαι πραγματικά εξουθενωμένος. Όμως το ταξίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα…», λέει ο Νικόλας.

Σε ένα κρεσέντο που ούτε κι ο ίδιος δεν περίμενε, έκανε φέτος το τρίτο Πανελλήνιο ρεκόρ του με ένα απίθανο σκορ 9.540 βαθμών, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε κάνει πριν λίγες μέρες με 9.300 βαθμούς, στους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Πεσκάρα 2015» που έγιναν στην Ιταλία.

«Επόμενος προορισμός ήταν η Λιέιδα της Ισπανίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21. Συνήθως πριν από κάθε αγώνα προηγείται μια περίοδος προετοιμασίας χωρίς αγώνες. Δεν μπορείς να πάρεις μέρος σε δύο τόσο σημαντικούς αγώνες, τόσο σύντομα, και να αναμένεις να έχεις καλή απόδοση. Εγώ όμως ήθελα να το κάνω. Ήθελα να πάω και στους δύο αγώνες back to back και να ανέβω και στους δύο στο βάθρο. Οπότε άφησα την κούραση στην άκρη και παρόλο που ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον τελικό κάνοντας πάλι νέο ρεκόρ που μου χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Δεν μπορώ καν να περιγράψω με λόγια το πόσο χαρούμενος είμαι για αυτά τα δύο κατορθώματά μου!», συμπλήρωσε ο νεαρός πρωταθλητής.

 

DSC_7860.jpgΣχετικά με τον Νικόλα Πλυτά

 

Ο Νικόλας Πλυτάς γεννήθηκε στις 30/07/1995 στην Αθήνα. Ο Νικόλας επιλέγει να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ θάλασσας και βουνού καθώς δεν μπορεί να αποχωριστεί τα αγαπημένα του αθλήματα τα οποία γι’ αυτόν είναι πια τρόπος ζωής. Οι διακρίσεις του στο θαλάσσιο σκι είναι πολλές και εντυπωσιακές, με την πρώτη να σημειώνεται το 2006 με αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, και να ακολουθεί χάλκινο, χρυσό, μια 4η θέση και πάλι χάλκινο, το 2007, 2009, 2012 και 2014 αντίστοιχα. Το 2011, 2012 και 2013 καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημειώνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.