Έβαλαν πλώρη για τις Αζόρες!

Η αποστολή "Hellas - Azores" ξεκίνησε με χαρά και θάρρος για ένα μεγάλο ταξίδι.

Κείμενο: Platform news

 

Η αποστολή "Hellas - Azores" ξεκίνησε με χαρά και θάρρος για ένα μεγάλο ταξίδι.

 

Με την ευχή όλων για «καλές θάλασσες» απέπλευσε από τη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς, ένα δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος  με τέσσερις θαλασσοπόρους και με τελικό προορισμό τις Αζόρες.

 

Ξεκίνησε έτσι η αποστολή «Hellas – Azores», ένα μεγάλο ναυτικό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά. Την αποστολή απαρτίζουν οι  Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι, Αλέξανδρος Βέης που με το φουσκωτό τους σκάφος άρχισαν ήδη να διανύουν τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες. 

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και ΜΜΕ, της Suzuki marine Eλλάδος καθώς και άνθρωποι της θάλασσας, αλλά και μέλη των οικογενειών των τεσσάρων θαλασσοπόρων. Η  Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014  έθεσε υπό την αιγίδα της αυτό το εγχείρημα που σκοπό έχει να μεταφέρει διεθνώς το μήνυμα «Η Μεσόγειος μας ενώνει».    

 

«Νομίζω ότι θα προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον ότι μερικοί «τρελοί» ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη για τις Αζόρες με ένα δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος. Τα μέλη της αποστολής θα διαφημίσουν διεθνώς την πόλη όχι μόνο ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, όπως επίσης και ως έναν προορισμό διακοπών», δήλωσε κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, φορέα διοργάνωσης της ΕΠΝ 2014, Μαρία Πασχαλίδου.   

 

«Ευχή όλων μας είναι να γυρίσουμε», τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής Θωμάς Παναγιωτόπουλος. «Να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και κυρίως να προβάλουμε την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία μας».   

 

Τελικό προορισμό του  ταξιδιού θα αποτελέσει η Πόντα Ντελγκάδα, το μεγαλύτερο λιμάνι και  πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών. Ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Νάπολη, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα.   

 

Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών.  

 

 

AZORES2.jpg