Η Stephanie Gilmore κατακτά τον 5ο Παγκόσμιο Τίτλο της!

Κείμενο: Super UserΗ
Stephanie Gilmore κατέκτησε τον 5ο Παγκόσμιο Τίτλο της στο Roxy Pro Biarritz!Με ένα καταγάλανο ουρανό και κύματα 1,5-2 μέτρα, η
Stephanie Gilmore ήταν πανευτυχής αφού επικράτησε έναντι της Tyler Wright. Η κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου ήταν πολύ δύσκολη καθώς ο ανταγωνισμός ήταν φέτος αμείλικτος και η μάχη για τον τίτλο αποτέλεσμα ασάλευτης αποφασιστικότητας και πάθους για το surf!

«Η επιστροφή μου ήταν μεγάλη πρόκληση και με αποζημίωσε! Όλα τα κορίτσια είναι καταπληκτικές surfers! Έπρεπε να δίνω το 100% σε κάθε heat. Είμαι πολύ περήφανη για αυτόν τον τίτλο. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα από την παραλία και συμμετείχε ενεργά! Για μένα αυτό ήταν το πιο απίστευτο συναίσθημα στον κόσμο!», δήλωσε η Steph μετά τη νίκη της.

{youtubejw width="469"}Wtq3AAS50Uc{/youtubejw}

Ο Kelly Slater σχολίασε: «Wow! Φαινόταν πως ο κόσμος είχε ξεχάσει τη Steph με την άνοδο της Carissa Moore τον προηγούμενο χρόνο. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς χρειαζόταν! Η έλλειψη πίεσης την έκανε να πάρει φωτιά! Τι τέλεια και ολοκληρωμένη σεζόν! Congrats & High Five»!

Η Gilmore έχει ξεχωρίσει ως η πρώτη surfer που κατόρθωσε να κατακτήσει 4 παγκόσμιους τίτλους σε ισάριθμες συμμετοχές (2007 – 2010), αλλά έχασε την πρωτιά το 2011, κατακτώντας την 3η θέση. Ο Παγκόσμιος τίτλος του 2012 επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ως μια από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο.

Η κατάκτηση του 5ου Παγκόσμιου Τίτλου της, εντάσσει τη νεαρή Steph στην elite κλάση των surfers που έχουν κερδίσει 5 ή παραπάνω Παγκόσμιους Τίτλους, προσπερνώντας το ρεκόρ των FreidaZamba (USA), Wendy Botha (AUS) και Lisa Andersen (USA). Οι μόνοι surfers στην ιστορία που έχουν κατακτήσει 5 ή παραπάνω τίτλους εκτός από τη Stephanie, είναι οι Kelly Slater (USA) και Layne Beachley (AUS).