Γνώρισε μαζί μας το yoga girl που με τις πόζες του τρελαίνει το ελληνικό Instagram.


Γνώρισα την Αλεξάνδρα πριν μερικούς μήνες, σε ένα αθλητικό event. Μου έκανε εντύπωση πόσο χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια ήταν, όταν οι δείκτες του ρολογιού είχαν δρόμο ακόμα για να δείξουν 10 το πρωί. Μια μικρή συζήτηση μαζί της, μου έδωσε να καταλάβω ότι για όλα... φταίει η γιόγκα.

Από τότε, έχοντας παρακολουθήσει το Instagram της και βλέποντας τη νέα σελίδα που δημιούργησε στο Facebook, είπα ότι είναι ευκαιρία για μια πιο μεγάλη συζήτηση αναφορικά με την ίδια και τη γιόγκα. Παρακάτω μπορείς να την δεις όλα όσα είπαμε και φυσικά να ετοιμαστείς για κάτω και πάνω σκύλο. Όσα λέει θα σε εμπνεύσουν να ξεκινήσεις!

alexandrafirstout.jpg 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την γιόγκα;

Πριν 4 χρόνια περίπου, όταν παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και είπα στον εαυτό μου ότι θέλω να ασχοληθώ με κάτι για το σώμα μου και γαι την υγεία μου! Στην ουσία η γιόγκα μου ήταν άγνωστη. Ναι, είχα ακούσει για γιόγκα αλλά πίστευα ότι είναι ένα είδος γυμναστικής όπως όλα τα άλλα και τίποτα παραπάνω. 

Τι σε τράβηξε σε αυτό το είδος άσκησης;

Όλα έδειχναν ότι έπρεπε να ασχοληθώ με τη γιόγκα. Το σπίτι μου ήταν γεμάτο βιβλία του άντρα μου που αφορούσαν τον πολιτισμό γύρω από τον βουδισμό και τις ανατολικές θρησκείες και πολύ συχνά όταν είχα ελεύθερο χρόνο διάβαζα γιατί ήθελα να μάθω για όλη τη φιλοσοφία που υπάρχει πίσω του. Με συνεπήρε αυτή η πνευματικότητα και όλα τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία ενός ανθρώπου, στο σώμα του, στη ψυχή του που λέγανε ότι σου προσφέρει η γιόγκα και ότι τελικά δεν είναι απλά η γυμναστική. Πέρα από το υγιές σώμα, τη δύναμη, την αντοχή, την ευλυγισία, σου προσφέρει μια γλυκιά αρμονία, ψυχική ηρεμία που το είχα πολύ ανάγκη εκείνο τον καιρό.

alexandrayogapark.jpg 

Έτσι μπήκα σε ένα ωραίο τρυπάκι πέρα από την πρακτική μου στη σχολή που ξεκίνησα τότε, να διαβάζω ακόμα πιο πολλά βιβλία, να ψάχνω στο Instagram γνωστές δασκάλες γιόγκα, να βάζω βιντεάκια στο Youtube και να κάνω παράλληλα και μόνη μου στο σπίτι πρακτική και έτσι χωρίς να το θέλω όλα ήρθαν μόνα τους. Μπήκα σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, γυμναζόμουν καθημερινά, άλλαξα διατροφή προς το καλύτερο, άρχισα να ψάχνω πιο επαγγελματικά πλέον ό,τι είχε να κάνει με την υγεία, την γιόγκα, τη διατροφή και έτσι πλέον έχει γίνει η καθημερινότητα μου, τρόπος ζωής για εμένα και αναρωτιόμουν τόσο καιρό τι έκανα!

Είναι γυναικείο "άθλημα";

Υπάρχει αυτό το στερεότυπο, ότι η γιόγκα είναι για γυναίκες, γιατί αποπνέει μια χάρη! Όμως απευθύνεται σε όλους, γυναίκες και άντρες, μικρούς, ενήλικες και ηλικιωμένους! Η ανάγκη και τα οφέλη μιας άσκησης είναι ίδια για όλους. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει γιόγκα. Και να σου θυμίσω ότι οι μεγάλοι δάσκαλοι της γιόγκα είναι άντρες! Καθώς επίσης, όλες οι πρακτικές βασίζονται σε ακολουθίες που δημιούργησαν άντρες. Η γιόγκα απαιτεί δύναμη, υπομονή, αντοχή και σταθερότητα, κάτι που το έχουν άντρες και γυναίκες. 

Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να ξεκινήσει;

Η πορεία μου ως εδώ με δίδαξε ότι η γιόγκα πάνω από όλα είναι χαρά, ευτυχία, ένα καθημερινό χαμόγελο που έχω πάντα πάνω μου και αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όλοι όσοι με ξέρουν! Θα τους έλεγα λοιπόν να ασχοληθούν με τη γιόγκα γιατί: σου φτιάχνει τη διάθεση, αποκτάς δύναμη, αντοχή, ισορροπία, ένα υγιές και δυνατό σώμα, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, μαθαίνεις να χαλαρώνεις όταν το έχεις ανάγκη και να συγκεντρώνεσαι!

Τα αδύναμα σημεία θα δυναμώσουν και τα σφιχτά θα γίνουν πιο ευλύγιστα, το σώμα σου θα κάνει πράγματα που ούτε εσύ πίστευες ότι μπορείς να κάνεις και έτσι θα μάθεις και θα δουλέψεις μέσα από την πρακτική σου, την υπομονή και την πειθαρχία!

Θα μάθεις να υπερνικάς τα άγχη, το στρες και το πιο σημαντικό, ανακαλύπτοντας το κέντρο σου σε μια στάση της γιόγκα, ασκείσαι στο να βρίσκεις το κέντρο σου και σε όλους τους τομείς της ζωής. Αποκτάς μια εσωτερική γαλήνη και ανταποκρίνεσαι στους ανθρώπους και στα γεγονότα διατηρώντας την αίσθηση της εσωτερικής αυτής γαλήνης!

Ποια είναι η αγαπημένη σου άσκηση;

Αγαπημένες πολλές! Αλλά αυτό τον καιρό λατρεύω να βάζω καθημερινά στην πρακτική μου, το περιστέρι (pigeon) στα σανσκριτικά λέγεται Raja kapotanasana, έχει πολλές παραλλαγές και τα οφέλη της πολλά!

favoritealexandrayoga.jpg 

Μ' αρέσει πολύ γιατί βελτιώνει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης και των ώμων. Δυναμώνει τους εκτείνοντες της ράχης και γενικά διορθώνει την κακή στάση του σώματος, διατείνει τον τετρακέφαλο του ισχίου στο πίσω πόδι, τον γλουτό του μπροστινού ποδιού, τους θωρακικούς μυς και τον ορθό κοιλιακό!

Υπάρχει κάτι εμπνευσμένο από τη γιόγκα που θα πρότεινες σε κάποιον να κάνει κάθε μέρα;

Γενικά στις μέρες μας, πολύς κόσμος υποφέρει από πονοκεφάλους καθημερινά, άγχη και στρες, κάτι το οποίο κανείς δε θέλει... Αυτό που θα πρότεινα σε όλους είναι ένα καλό stretching καθημερινά όπου και να βρίσκονται... στη δουλειά, στο σπίτι, στο αμάξι, παντού, να περνούν συνειδητές βαθιές αναπνοές, εισπνέοντας και εκπνέοντας από τη μύτη. Αυτό θα βοηθήσει στο να χαλαρώσουν πραγματικά και να αποβάλλουν όλα τα περιττά που δεν χρειάζονται! Πραγματικά θα νιώσουν πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος! 

Στο Instagram ανεβάζεις καθημερινά υπέροχες φωτογραφίες με κεντρικό θέμα τη γιόγκα. Τις βγάζεις μόνη σου;

Κάποιες φορές ο άντρας μου άλλες φορές οι αδερφές μου και οι φίλες μου! Από αυτό είμαι τυχερή! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω προσωπικό φωτογράφο. 

Το καλύτερο σχόλιο που έχεις ακούσει για τις φωτογραφίες σου;

Ότι φαίνονται επαγγελματικές!

Ποιο είναι το μότο σου;

FITNESS ISN'T A PUNISHMENT, IT'S A BLESSING!!!

seaalexandraout.jpg