Λάσπη, δάκρυα και ιδρώτας 2: Spartan Race

Αν θέλεις να βγεις έξω από τα καθημερινά και τα δεδομένα, τότε πάρε μέρος στον Spartan Race και θα βρεθείς σε σκηνικά που παραπέμπουν στα παιδικά σου χρόνια. Τότε που δεν σε ένοιαζε να λερωθείς λίγο παραπάνω. Σαν πραγματικός Σπαρτιάτης!

Κείμενο: Μάνος Νομικός

Αν θέλεις να βγεις έξω από τα καθημερινά και τα δεδομένα, τότε πάρε μέρος στον Spartan Race και θα βρεθείς σε σκηνικά που παραπέμπουν στα παιδικά σου χρόνια. Τότε που δεν σε ένοιαζε να λερωθείς λίγο παραπάνω. Σαν πραγματικός Σπαρτιάτης!

Σας βλέπουμε τι κάνετε όταν βρίσκεστε βαριεστημένα στο γραφείο ή στη δουλειά σας. Το βλέμμα σας ταξιδεύει κάπου εκεί έξω στα βουνά και τις θάλασσες, όταν ήσασταν παιδί. Και ένα παιδί θέλει να παίξει... Βέβαια, τώρα κοντεύεις στα 30 και τα παιδικά χρόνια δεν ξαναγυρνάνε. 

Ξέρουμε, όμως, ένα κλικ χρειάζεται για να ξεχυθείς εκεί έξω μακριά από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και να νοιώσεις ξανά ζωντανός!

Και μάλλον για αυτό το λόγο οι λεγόμενοι mud races (αγώνες δρόμου σε πίστα λάσπης) έχουν κατακλύσει «σαν κύμα» κάθε γωνιά της Αμερικής και έχουν απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτή η αίσθηση να γίνεσαι ξανά παιδί, να βουτάς μέσα στις λάσπες και να μην σε νοιάζει τίποτα, να μην σκέφτεσαι τα έπαθλα (πολλοί από τους αγώνες δεν έχουν καν έπαθλα, μέρος των χρημάτων πάνε σε φιλανθρωπίες), να ζεις μία κανονική περιπέτεια και να περνάς ένα πλήθος εμποδίων (απο φωτιές μέχρι βελάκια Nerf και ότι άλλο φανταστείς), ανεπανάληπτη εμπειρία.

Από Δευτέρα 19 ως Σάββατο 24 Μαϊου παρακάτω παρουσιάζουμε τέσσερις γνωστούς mud races (απο τους δεκάδες που πλέον υπάρχουν), καθώς και μία εξαιρετική ελληνική προσπάθεια (αν αναρωτιόσασταν τόση ώρα αν υπάρχει ανάλογο και στη χώρα μας).

Σήμερα:

Ένας πραγματικά straight forward αγώνας δρόμου, απο τους πιο επιτυχημένους μαζί με τον Tough Mudder. Αν θέλεις να βγεις έξω απο τα καθημερινά και τα δεδομένα, τότε πάρε μέρος στον Spartan Race και θα βρεθείς σε σκηνικά που παραπέμπουν στα παιδικά σου χρόνια. Τότε που δεν σε ένοιαζε να λερωθείς λίγο παραπάνω, να φας λίγο χώμα και να γδαρθείς λίγο, να νιώσεις ζωντανός και γεμάτος ενέργεια. Σαν πραγματικός Σπαρτιάτης! Υπάρχουν αγώνες για αρχάριους (3 μίλια) μέχρι και Ultra Beast (26 μίλια, ένας ωραίος μαραθώνιος λάσπης), πολλά ξεχωριστά εμπόδια (σύρματα, καλώδια, μπάλες που έρχονται πάνω σου), ενώ μπορείς να τρέξεις μόνος σου ή με ομάδα. 

http://www.spartanrace.com