1οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες

Κεντρικό σύνθημα «Παιδεία μέσω του Αθλητισμού»

Κείμενο: Platform team

Στην Αθήνα πραγματοποιούνται έως 4 Απριλίου οι «1οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες», με συμμετοχές μαθητών Λυκείου από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η διοργάνωση, με κεντρικό σύνθημα «Παιδεία μέσω του Αθλητισμού», είναι συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού, την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στους αγώνες συμμετέχουν μαθητές από τη Γαλλία, την Τουρκία και την Κύπρο. Επίσης μαθητές και μαθήτριες των Special Olympics Hellas.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η συνεργασία με την ISF προβλέπει την επίσκεψη σχολείων από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μαθητές από τα πέρατα της υφηλίου θα επισκέπτονται τη χώρα μας και θα παρακολουθούν ειδικά βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και δημιουργώντας παράλληλα νέες γενιές φιλελλήνων. Επιπλέον θα συνεισφέρουν στην αύξηση του τουριστικού μας προϊόντος, σε περιόδους μάλιστα του έτους με χαμηλή κίνηση.