Αναβάθμιση του Snow park του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Μεγαλύτερο, με περισσότερες διαδρομές, πολυεπίπεδες δραστηριότητες, νέα obstacles και φιλόξενο για περισσότερους χιονοδρόμους!

Κείμενο: Super User

Η αναβάθμιση του Snow park του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είναι γεγονός!

Μεγαλύτερο, με περισσότερες διαδρομές, πολυεπίπεδες δραστηριότητες, νέα obstacles και φιλόξενο για περισσότερους χιονοδρόμους!


Αυτό είναι το νέο «πρόσωπο» του Snow Park Kalavrita. Οι εργασίες για την βελτίωση του πάρκου για τη νέα σεζόν 2013 - 2014, ολοκληρώθηκαν και η δουλειά που έγινε αντανακλά τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου, για αναβαθμισμένες υπηρεσίες με σύγχρονες μεθόδους, φιλικές προς το βουνό και προς όλους όσους επιλέγουν τον Χελμό για την αναψυχή, τη διασκέδαση και την άθλησή τους.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που έγιναν είναι οι εξής:

Διεύρυνση του Πάρκου προς τα δυτικά.
Ο αναβατήρας «Ηρακλής» μετακινήθηκε κατά 20  περίπου μέτρα, διευρύνοντας σημαντικά το πάρκο προς την πλευρά της «Θέτιδας». Ο τερματικός σταθμός του ίδιου αναβατήρα μεταφέρθηκε κατά 20 περίπου μέτρα προς τα πάνω, εκμηδενίζοντας πρακτικά την απόσταση που έχουν να διανύσουν οι φίλοι του πάρκου περπατώντας προκειμένου να βρεθούν στην αφετηρία του. Το πάρκο έγινε μεγαλύτερο με προοπτικές για καινούρια runs, διαδρομές και πίστες για κόλπα.

Οι φίλοι του snow park κερδίζουν κόπο και χρόνο, αφού φτάνουν γρηγορότερα και χωρίς κόπο στην κορυφή του πάρκου - η αναμονή στον αναβατήρα «Ηρακλής» είναι ελάχιστη έως μηδαμινή. Παράλληλα λιγοστεύει η ουρά στον αναβατήρα «Θέτις», αφού ο κόσμος  του πάρκου θα χρησιμοποιεί πλέον και τον «Ηρακλή». Η ροή του κόσμου γίνεται γρηγορότερη και περισσότερη, με αποτέλεσμα να είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι του πάρκου, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τουλάχιστον τις διπλάσιες κατεβασιές.

Χωματουργικά

Πραγματοποιήθηκαν χωματουργικές εργασίες για την καινούρια θέση του Air Bag, που είναι στην είσοδο του πάρκου αριστερά.
Επίσης έγιναν εργασίες σε υφιστάμενες υποδομές, με σκοπό:
- Την ευκολότερη πρόσβαση προς το kicker, το in-run που θα είναι μεγαλύτερο και πιο άνετο.
- Το ευκολότερο χτίσιμο των kicker.
- Την ευκολότερη τοποθέτηση χιονιού για μεγαλύτερο landing.

Παραγγελία καινούριων obstacles

Επίσης, το πάρκο θα διαθέτει καινούρια obstacles. Αυτό σημαίνει ποικιλία (όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια) αλλά και περισσότερες επιλογές για τους αναβάτες!