Και η New Balance στον κόσμο του skate!

Κείμενο: Super User

Οι συζητήσεις έχουν πάρει φωτιά τελευταία αν sportswear / sneakers εταιρίες 'επιτρέπεται' να μπουν και στον κόσμο των skate shoes και να πάρουν κομμάτι πίτας απο εταιρίες φτιαγμένες απο skaters για skaters (σχετικό και το τελευταίο). Τα πρώτα χρόνια τα πράγματα ήταν δύσκολα, ούτε η Nike είχε κάποια επιτυχία στο skate κομμάτι.

Έχουμε 2013 πλέον και εδώ και κάποια χρόνια έχουν εδραιωθεί για τα καλά (μάλλον κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, με μόνους αντιπάλους την DC Shoes και την Vans) brands όπως Nike SB, adidas Skateboarding και CONS (Converse Skateboarding). Οι παραδοσιακές skate shoes εταιρίες απο την άλλη συρικνώνονται, κάτι πολύ δυσάρεστο.

Και μέσα σε όλα αυτά, η New Balance ανακοινώνει πριν λίγες βδομάδες την είσοδό της στον skate κόσμο με ξεχωριστές συλλογές και μοντέλα.

New Balance; Skate; Ναι, όπως το διαβάζετε. New Balance Numeric (ή NB#) ονομάζεται το skate κομμάτι της New Balance με μπροστάρη τον διάσημο skater Jamie Thomas, που φαίνεται θα σηκώσει μεγάλο βάρος στις πλάτες του (μην ξεχνάμε ότι ο Jamie Thomas με την εταιρία του Black Box Distribution είναι και ιδιοκτήτης των Fallen Footwear, Zero Skateboards, Mystery Skateboards, Slave Skateboards, καθώς και το αμερικάνικο κομμάτι της Insight).

Οι πρώτες φωτογραφίες απο τα πρώτα μοντέλα της New Balance Numeric μόλις ανέβηκαν, με ονόματα μοντέλων όπως The Logan, Quincy, Stratford και Brighton, και πρώτο pro rider τον PJ Ladd (Plan B, Diamond Supply Co). Η πρώτη συλλογή θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα σημεία και skate shops τον Ιούλιο 2013.

Ο χρόνος θα κρίνει τα πάντα, αλλά αποδειγμένα η New Balance είναι απο τις πιο προχωρημένες εταιριίες με παπούτσια (καμία αμφισβήτηση για την ποιότητα και εφαρμογή), ενώ και τα ονόματα των Jamie Thomas και PJ Ladd αποτελούν μία πολύ καλή αρχή.