Μια κλάση ανώτερος ο Pagès στην Πρετόρια

Σε έναν  τελικό που θα μείνει στην ιστορία, μπροστά σε 17.000 εκστασιασμένους θεατές

Κείμενο: Platform team

Σε έναν  τελικό που θα μείνει στην ιστορία, μπροστά σε 17.000 εκστασιασμένους θεατές

Ο Γάλλος Tom Pagès και ο Αυστραλός Clinton Moore μονομάχησαν το περασμένο Σάββατο σε έναν  τελικό που θα μείνει στην ιστορία, μπροστά σε 17.000 εκστασιασμένους θεατές κατά την επιστροφή του Red Bull X-Fighters στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.  Ο Pagès ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενώ ο Moore και ο Ιάπωνας  Taka Higashino κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Tom Pagès, o αναβάτης που έχει αλλάξει την ιστορία του freestyle motocross, κατέκτησε μια τεράστια νίκη το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής δίνοντας μια ένα τροπή στη βαθμολογία του φετινού Word Tour. O Γάλλος αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο της φετινής σεζόν, Clinton Moore από την Αυστραλία, σε ένα συναρπαστικό τελικό, όπου και οι δύο αναβάτες επιδόθηκαν σε κόλπα που φάνταζαν απίθανα στο παρελθόν.

Ο Moore ενθουσίασε τους 17.000 θεατές, με το χαρακτηριστικό του Bundy και το πρώτο dirt-to-dirt Volt που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε αγώνα, στη μοναδική διπλή γραμμή της πίστας στην Πρετόρια. Ωστόσο ο Pagès επιδίδεται στα περισσότερα κόλπα από οποιονδήποτε στο άθλημα και έτσι, αγωνιζόμενος τελευταίος, βγήκε σαν αφηνιασμένος στην πίστα. Ο Γάλλος πραγματοποίησε με επιτυχία τόσο το χαρακτηριστικό του Alley-Oop Flair, αλλά και τα Bike Flip και Special Flip, ενώ στο τέλος πρόσθεσε και το Transfer Flip στη λίστα με τα κόλπα του, παίρνοντας όλους τους βαθμούς και από τους πέντε κριτές.

Ο αγώνας αυτός είχε σαν αποτέλεσμα ο Pagès και Mooreνα κονταροχτυπιούνται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για το κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα freestyle motocross series, και έτσι όλα θα κριθούν στον πολυαναμενόμενο τελικό της φετινή σεζόν στο Abu Dhabi στις 30 Οκτωβρίου. «Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν απίθανο» υποστήριξε ο Pagès. «Τώρα έχω χρόνο να γυρίσω πίσω και να προπονηθώ σκληρά για τον τελικό. Θέλω να προσθέσω ένα νέο τρικ στη λίστα μου και να το βγάλω εκεί πραγματοποιώντας μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση».

Ο Ιάπωνας Taka Higashino of Japan κατέκτησε επάξια την Τρίτη θέση στο κόκκινο χώμα μπροστά στο ιστορικό Union Buildings της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας με ένα δυνατό run που περιλάμβανε το αρκετά δύσκολο Rock-Solid Backflip αλλά και ένα φοβερό Flair που κατάφερε πρόσφατα. Ο περσινός παγκόσμιος Πρωταθλητής Josh Sheehan από την Αυστραλία έκανε το μοναδικό Double Backflip να φαίνεται εύκολο τερματίζοντας έτσι στην τέταρτη θέση.


Red Bull X-Fighters 2015_Pretoria (2).jpgΑποτελέσματα αγώνα:

1. Thomas Pagès (FRA)
2. Clinton Moore (AUS)
3. Taka Higashino (JPN)
4. Josh Sheehan (AUS)
5. Rob Adelberg (AUS)
6. David Rinaldo (FRA)
7. MaikelMelero (ESP)
8. RémiBizouard (FRA)
9. Adam Jones (USA)
10. Javier Villegas (CHI)
11. Alastair Sayer (BOT)
12. Dany Torres (ESP)

 

Βαθμολογία World Tour:

1. Thomas Pagès (FRA) 280
βαθμοί
2. Clinton Moore (AUS) 280
3. Levi Sherwood (NZL) 185
4. David Rinaldo (FRA) 145
5. Josh Sheehan (AUS) 145
6. Rob Adelberg (AUS) 135
7. Dany Torres (ESP) 100
8. Adam Jones (USA) 100
9. Taka Higashino (JPN) 95
10. RémiBizouard (FRA) 90