Throwback σε ιταλικά τραγούδια που αγαπήσαμε!


Πέμπτη σήμερα και άλλη μία Πέμπτη έφθασε. Είναι αυτή η μαγική ημέρα, που μαζί ταξιδεύουμε σε μουσικές του παρελθόντος. Σε τραγούδια, που, πριν από λίγους μήνες, χρόνια, μέρες τα σιγοτραγουδήσαμε. Τα φωνάξαμε και δυνατά. Μόνο που σήμερα, λέω, να σε πάω προς Ιταλία μεριά, με αφορμή τη 2η θέση του Mahmood στην Eurovision.

#1 Giusy Ferreri – Non Ti Scordar Mai Di Me

Ο κόσμος (της Ιταλίας και της Ελλάδας) τη γνώρισε μέσα από το X-Factor της γειτονικής χώρας. Μπορεί να μην κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο, τελικά, όμως, ήταν η μόνη που έκανε δισκογραφία και καριέρα. Το πρώτο της single, το «Μη με ξεχάσεις ποτέ» ελληνιστί, το τραγούδησες, το αφιέρωσες, το φώναξες, το ένιωσες. Όλα αυτά κάπου στα τέλη του 2008, αρχές του 2009.

#2 Jovanotti Baciami Ancora

Ήξερες ότι το «Φίλα Με Ακόμα» η συνεργασία – φωτιά του Κωστή Μαραβέγια και του Πάνου Μουζουράκη είχε τις ρίζες της στην Ιταλία; Ναι, σωστά κατάλαβες. Πρόκειται για διασκευή, και μάλιστα, διασκευή του εκπληκτικού «Baciami Ancora», το οποίο ντύνει μαγικά με τη μοναδική του ερμηνεία ο Jovanotti. Το 2010 κυκλοφόρησε το τραγούδι, το 2011 αποθεώθηκε.

#3 Eros Ramazzotti - Un Angelo Disteso al Sole

Ένας άγγελος. Ο Eros. Ο Ιταλός, αλλά και ο Έλληνας. Έρως ο Eros. Κοινώς. Βασικά, Έρως αυτό το τραγούδι, το οποίο πολλοί Έλληνες (εμπνευσμένοι από το «una faccia, una Razza») προσπάθησαν να διασκευάσουν. Κανείς, όμως, δεν το απέδωσε όπως ο Eros, το 2014.

Αυτά (τα ιταλικά) και για σήμερα. Ραντεβού την άλλη Πέμπτη για περισσότερο #TBT.