...στα τραγούδια που αγαπήσαμε και γνωρίσαμε στην Eurovision!


Άλλο ένα πρωινό Πέμπτης ξημέρωσε. Της πρώτης Πέμπτης μετά τις Πασχαλινές Διακοπές (γιατί την προηγούμενη δεν τη μετράω). Πριν από λίγο, άκουσα στο ραδιόφωνο το «Better Love» της Katerine Duska. Και σκέφτηκα ότι σε μία εβδομάδα (και λιγότερο) έχουμε Eurovision.

Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα #TBT στα τραγούδια που «μπήκαν» στις καρδιές μας και τα μάθαμε μέσα από το θεσμό αυτό:

#1 Loreen Euphoria

Ξεκινάμε από τα SOS. Σουηδία και Loreen. 2012 (νομίζω). Πρώτη θέση στην Eurovision και στις καρδιές μας. Εκείνη τη χρονιά. Γιατί, κάθε χρόνο, όλο και κάτι καινούργιο, βρίσκουμε. Πολύ «μπροστά» για την εποχή του και το θεσμό γενικά.

#2 Marija Serifovic Molitva

Ώρα να πάμε μερικά χρόνια πίσω. 12 για την ακρίβεια. Ήταν εκείνη η χρονιά που στην Eurovision είδαμε όλο dance-pop tracks, για να το κερδίσει μία συναισθητική μπαλάντα. Σε μία γλώσσα, που οι περισσότεροι δεν καταλάβαμε. Δεν πειράζει, όμως, η καρδιά της ενώθηκε με την καρδιά μας. Και, για αυτό κέρδισε.

#3 Aysel & Arash Always

Μπορεί να μην πήρε την πρώτη θέση το 2009, κέρδισε, όμως, μία θέση στο καλοκαίρι μας. Είχε παίξει παντού, εκείνη τη χρονιά. Και όχι άδικα, αφού ο Arash έχει αυτό το κάτι που μπορεί να κάνει ένα απλό τραγούδι να γίνει hit. Ωραία συμμετοχή το Αζερμπαϊτζάν ακόμα ωραιότερη και η Aysel.

Έτσι, χορευτικά θα σε αφήσω σήμερα! Ραντεβού την άλλη Πέμπτη με περισσότερη Eurovision!