Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν τον έριξε και πολύ στα μαλακά.


Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν τον έριξε και πολύ στα μαλακά...

φωτογραφία: Scott Dudelson

Ο 25άρης Famous Dex από το Σικάγο δεν είναι διάσημο όνομα εκτός Αμερικής, ωστόσο εκεί έχει βρει το δικό του πιστό κοινό σε όσους πωρώθηκαν τα τελευταία χρόνια με τη SoundCloud rap τάση. Το μοναδικό του μέχρι σήμερα άλμπουμ Dex Meets Dexter (2018) πέτυχε να φτάσει στο #12 των Η.Π.Α. παρότι δεν βγήκε σε φυσικό format, ενώ το "Japan" έγινε το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι του σκαρφαλώνοντας στο #28 των εθνικών charts.

Πέρυσι λοιπόν το καλοκαίρι, όταν όλα αυτά ήταν φρέσκα, o 18χρονος Zemarcuis Scott από το Άρκανσο είχε τόσο ενθουσιαστεί, ώστε ήθελε πάση θυσία να πάει στο Σικάγο και να ακούσει το ίνδαλμά του.

Όλοι βέβαια οι μουσικόφιλοι έχουμε κατά καιρούς κάνει διάφορα για να πάμε σε συναυλία των αγαπημένων μας καλλιτεχνών υπό ζόρικες συνθήκες. Αλλά ο Scott τα έπαιξε πραγματικά όλα για όλα: στις 4 Ιουλίου λοιπόν του 2018, έδωσε έναν σάλτο, πέρασε τον φράχτη του Περιφερειακού Αεροδρομίου της Texarcana και προσπάθησε στη συνέχεια να κλέψει ένα τζετ American Eagle με διπλό κινητήρα, με σκοπό να το ...πιλοτάρει ο ίδιος και να το προσγειώσει στο Σικάγο!

Και έφτασε πραγματικά πολύ κοντά, αφού η ασφάλεια του αεροδρομίου τον σταμάτησε στο τσακ, συλλαμβάνοντάς τον μέσα στο πιλοτήριο. Συνειδητοποίησαν δε στη συνέχεια ότι ο ένθερμος νέος δεν ήξερε να πιλοτάρει -σκόπευε να αυτοσχεδιάσει!

Το δικαστήριο πάντως που άκουσε τα παραπάνω αυτές τις μέρες, δεν έδειξε και μεγάλη συμπάθεια. Αρχικά διέταξαν να προσδιοριστεί αν ο Zemarcuis Scott ήταν στα καλά του -και είναι μια χαρά, όπως πιστοποίησε ψυχολόγος, απλά ...έβραζε το αίμα του. Τελικά τον καταδίκασαν σε 5 χρόνια επιτήρηση, για διάρρηξη και απόπειρα κλοπής ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Famous Dex, εντωμεταξύ, δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση για το θέμα.

{youtube}hTLrY2tJkcc{/youtube}

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/66478-teen-trouble-famous-dax