Ακούστε μια πρώιμη εκδοχή του "Scentless Apprentice"


Ντράμερ στους Scratch Aid και στους Daddy Longhead, o Ray Weston δεν έγινε ποτέ διάσημος, είχε ωστόσο διάσημους φίλους στην περιοχή του Σιάτλ, τότε στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990.

Το 1992, λοιπόν, έτυχε να κάτσει στο στούντιο και να τζαμάρει με δύο από αυτούς, τον Dave Grohl και τον Krist Novoselic, οι οποίοι ήταν βέβαια μέλη των Nirvana εκείνη την περίοδο. Το jam κράτησε γύρω στις 2 ώρες και ηχογραφήθηκε.

Ό,τι όμως μέχρι σήμερα ήταν μάλλον ένα προσωπικό σουβενίρ, αποκτά τώρα ευρύτερη αξία για τους fans των Nirvana. Κι αυτό γιατί, στο ημίωρο τμήμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Weston από εκείνο το jam, ακούγεται μια πρώιμη εκδοχή στο "Scentless Apprentice", που οι Grohl & Novoselic ηχογραφούσαν τότε παρέα με τον Kurt Cobain, ετοιμάζοντας το In Utero του 1993. Μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, μετά το 24ο λεπτό.

«Περάσαμε καλά τότε», θυμάται ο Weston, «και μετά πήγαμε να δούμε τους Guns N' Roses -ήταν ο Dave ο οποίος με έβαλε στη συναυλία. Αλλά εκεί έγινε καυγάς, υποθέτω είχαν μαζευτεί πολλοί εγωισμοί. Ο Dave δεν μου ξαναζήτησε να παίξω μαζί του μετά από εκείνη τη βραδιά, ακόμα όμως θεωρώ ότι είναι μια χαρά τύπος».