Το Stardust ξεκινάει γυρίσματα το καλοκαίρι, με τον Jeremy Flynn να αναλαμβάνει να παίξει τον Δούκα


Η εισπρακτική επιτυχία του Bohemian Rhapsody και οι υποψηφιότητες που κέρδισε στα φετινά Όσκαρ, σημαίνει ότι -ευτυχώς ή δυστυχώς- θα δούμε πολλές μουσικές βιογραφίες στο επόμενο διάστημα.

Ανάμεσά τους, όπως πρόσφατα αποκάλυψε το Variety, σχεδιάζεται μια φιλόδοξη ταινία για τον David Bowie: θα λέγεται Stardust και θα εστιάζει στο πρώτο του ταξίδι στην Αμερική (1971) και στη δημιουργία της περίφημης Ziggy Stardust περσόνας. Σκηνοθέτης θα είναι ο Βρετανός Gabriel Range -γνωστός για το Death Of A President (2005)- ενώ τον Δούκα θα αναλάβει να παίξει ο Νοτιοαφρικανός ηθοποιός Johnny Flynn.

Ο 35χρονος Flynn έγινε γνωστός το 2016 από την τηλεοπτική σειρά Lovesick, περνώντας επιτυχώς και από την κινηματογραφική οθόνη το 2017, συμπρωταγωνιστώντας στο ψυχολογικό θρίλερ Beast του Michael Pearce. Παράλληλα, έχει και τη δική του μουσική καριέρα, ηγούμενος του indie folk συγκροτήματος Johnny Flynn & The Sussex Wit, που γνώρισαν κάποιο hype πίσω στο 2013, όταν το 5ο τους άλμπουμ Country Mile έφτασε στο #58 των βρετανικών charts -τελευταία τους παρουσία στη δισκογραφία, ήταν το περσινό άλμπουμ Live At The Roundhouse. Η παραγωγή ανακοίνωσε επίσης την Jena Malone για τον ρόλο της Angie Brown, πρώτης συζύγου του David Bowie.

Τα σχέδια είναι λοιπόν φιλόδοξα και τα γυρίσματα έχουν ήδη οριστεί για το καλοκαίρι, όμως εμφανίζεται τώρα ένα μεγάλο εμπόδιο: ο σκηνοθέτης Duncan Jones, γιος του David Bowie, άδειασε την ταινία μέσω Twitter, γράφοντας ότι κανένας δεν έχει πάρει δικαιώματα για καμία βιογραφία. «Δεν λέω βέβαια ότι δεν θα συμβεί», διευκρινίζει, «λέω όμως ότι, ως έχουν τα πράγματα, δεν θα περιέχει καθόλου μουσική του πατέρα μου. Αν τώρα το κοινό θελήσει να δει μια βιογραφία του χωρίς τη μουσική του και χωρίς τις ευχές της οικογένειάς του, είναι δικό τους θέμα».

Αν ενδιαφέρεται για κάτι σχετικό ο Jones, είναι για μια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα έφτιαχνε ο Peter Ramsey, ο οποίος ακούστηκε ιδιαίτερα πρόσφατα χάρη στο Spider-Man: Into the Spider-Verse. Εκείνος, πάντως, απάντησε ήδη όταν ρωτήθηκε ότι «δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβω κάτι τέτοιο, αν και θα το υποστήριζα από καρδιάς».