Αιτία, οι αντιλήψεις τους για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη σύγχρονη Αμερική


Στον απόηχο της μεγάλης της κινηματογραφικής μα και μουσικής επιτυχίας με το remake του Bradley Cooper στο κλασικό A Star Is Born (Ένα Αστέρι Γεννιέται) -και σε αναμονή πλέον για τα βραβεία Όσκαρ, για τα οποία έχει υποψηφιότητα και για Καλύτερο Τραγούδι και για Α΄Γυναικείο Ρόλο- η Lady Gaga ξεκίνησε φαντασμαγορικά το 2019.

Φαντασμαγορικά, αλλά και ...ζόρικα.

Κι αυτό γιατί χρησιμοποίησε το Jazz & Piano σόου της στο Λας Βέγκας για μια λάβρα επίθεση στον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Mike Pence και τη σύζυγό του Karen.

O 59χρονος Pence από το Columbus της Ιντιάνα μπορεί να εμφανίζεται φειδωλός δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, αρκετοί όμως αναλυτές στην Αμερική τον θεωρούν εξίσου υπερσυντηρητικό, προσκολλημένο μάλιστα στους Ευαγγελιστές του Νότου. Στην καριέρα του, μάλιστα, έχει υπάρξει ισχυρή φωνή κατά της επέκτασης των νυν δικαιωμάτων για τα ομοφυλόφιλα και αμφισεξουαλικά άτομα, ζητώντας λ.χ. να απαγορεύεται ο γάμος τους ή το να υπηρετούν στον στρατό.

Τις απόψεις του φαίνεται να συμμερίζεται και η Karen Pence -γυναίκα του από το 1985- η οποία και αποτελεί πέτρα του σκανδάλου στο ξέσπασμα της Lady Gaga, μετά την ανακοίνωση ότι θα επιστρέψει ως καθηγήτρια Τέχνης στο Immanuel Christian School. Το σχολείο αυτό έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακρίσεις σε βάρος παιδιών αλλά και γονιών με LGBTQ ταυτότητα, καθώς ο κανονισμός λειτουργίας του εμπεριέχει διάταξη με την οποία μπορεί να σταματήσει η φοίτηση ενός παιδιού λόγω ομοφυλοφιλικής/αμφισεξουαλικής προτίμησης του ίδιου ή των κηδεμόνων του.

«Βγαίνετε και λέτε ότι δεν πρέπει ο Χριστιανισμός να πέφτει θύμα διακρίσεων», είπε δια μικροφώνου η Lady Gaga, «ενώ είστε οι χειρότεροι αντιπρόσωποι του τι σημαίνει να είναι κανείς Χριστιανός. Εγώ, ως Χριστιανή, ξέρω ότι οφείλουμε να μην έχουμε προκαταλήψεις και να καλωσορίζουμε τους πάντες».

Κατά τα λοιπά, το σόου αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένο, με τη Lady Gaga να παίζει δικά της τραγούδια αλλά και αρκετές διασκευές και να βρίσκεται επί σκηνής τόσο με τον θρυλικό Tony Bennett (άλλωστε οι δυο τους έχουν βγάλει και το άλμπουμ Cheek To Cheek πίσω στο 2015), όσο και με τον Bradley Cooper, για ένα ντουέτο στο "Shallow", το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Αν και η Lady Gaga θα παραμείνει για 72 εμφανίσεις στο Λας Βέγκας, το Jazz & Piano ήταν ένα σόου που παίχτηκε αυστηρά για 9 βραδιές.