Όλα όσα «έχασες» από το καινούργιο του βίντεο


Μπορεί να το άκουγες όλο το καλοκαίρι, στην διαπασών. Μπορεί να είδες το βίντεο και να σου κέντρισε το ενδιαφέρον για τα τέλεια γραφικά του. Όπως και να «γνώρισες» το νεότερο track του Childish Gambino, “Feels Like Summer”, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι άκουσες το τραγούδι και σου άρεσε.

Γιατί να μην σου αρέσει; Σου θυμίζει κάτι απρόσμενα χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού που καθόσουν στο μπαλκόνι και ο ήλιος έκαιγε το δέρμα σου, αλλά είχε αρκετό αεράκι για να κάνει κυματισμούς η κουρτίνα. Ακούς αυτό το τραγούδι και νιώθεις μια νοσταλγία, μια ευχάριστη διάθεση. Αλλά πρόκειται όλα αυτά ν’ αλλάξουν, αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα το βίντεο που κυκλοφόρησε για το track ο Gambino και, αν ακούσεις λίγο πιο προσεκτικά του στίχους.

Αν και δεν έχει σχολιάσει κάτι ο Gambino αναφορικά, με το animation βίντεο του “Feels Like Summer” (τα γραφικά έχει κάνει ο illustrator Justin Richburg), το βίντεο δεν θα μπορούσε παρά να έχει ένα context αρκετά σημαντικό.

Όπως και με το προηγούμενο βίντεο του “This is America”, έτσι κι αυτό έχει ένα σωρό συμβολισμούς, άλλους πιο ξεκάθαρους και άλλους λιγότερο.

Με σταρ όπως τον Kanye West, την Nicki Minaj, τον Travis Scott, Beyoncé, Snoop Dog, Birdman και πολλούς ακόμα να «πρωταγωνιστούν» στο βίντεο, ο Donald Glover (το πραγματικό του όνομα), μιλάει για όλα όσα τον απασχολούν.

Τι πρέπει λοιπόν, να προσέξεις καλύτερα από το “Feels Like Summer”;

Μιλάει για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή μέσα από τους στίχους του

https://twitter.com/andreaalizard/status/1037034376117141504?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1037034376117141504&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.highsnobiety.com%2Fp%2Fchildish-gambino-feels-like-summer-twitter-theories%2F

Αναφέρεται στον Kanye West, τις απόψεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα, αλλά και την κατάσταση της ψυχικής υγείας του

Σχολιάζει την διαμάχη της Nicki Minaj με τον Travis Scott και πώς νιώθει ότι την υποτιμάει

Αναφέρεται πώς κανείς δεν θα συγχωρέσει τον Chris Brown για τα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν

Πώς η Αzealia Banks είναι στην «απέξω» από την ραπ κοινότητα

Αναφέρεται στην ψυχική υγεία του Kid Cudi

Το tribute του στον Michael Jackson

https://www.instagram.com/p/BnOruvXl1V_/?tagged=feelslikesummer

Σημείωση: Αυτά είναι μόλις μερικά από τα πράγματα που μπορέσαμε ν’ αποκωδικοποιήσουμε από το βίντεο και το track. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμη αναφορές που δεν τις συλλαμβάνουμε αμέσως. Όσο περισσότερο βλέπουμε το βίντεο, όλο και περισσότεροι συμβολισμοί προκύπτουν. Αυτή είναι η μαγεία των βίντεο του Childish Gambino.

Κεντρική φωτό: Instagram @chris.nanite