Κέφι, νεανική ενέργεια, εφηβικά χαμόγελα και φυσικά εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες, που έβαλαν φωτιά στο βράδυ της Κυριακής.


Ο τελικός του διαγωνισμού Dance Your Style της Red Bull, που διεξήχθη στο Box Athens, αποδείχθηκε όχι απλά μια γιορτή του χορού, αλλά και ένα μουσικο-χορευτικό θέαμα που άφησε τους εκατοντάδες ανθρώπους που έσπευσαν να το παρακολουθήσουν, κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους. 16 χορευτές, οι καλύτεροι από όσους προκρίθηκαν από τους προκριματικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιδόθηκαν σε μάχες ένας εναντίον ενός, σε ένα νοκ άουτ τουρνουά που σκοπό είχε να αναδείξει τον καλύτερο street dancer εν Ελλάδι. Καταλήγοντας όμως να επιβεβαιώσει πως η χώρα μας βρίθει από ταλέντο και δυναμικά νέα entries στον στίβο των χορών του δρόμου.

Με παρουσιαστή τον καταξιωμένο ράπερ 12ο Πίθηκο και κριτές τους πολυάριθμους θεατές, οι οποίοι ψήφιζαν με τις κάρτες τους αν προτιμούσαν τον μπλε ή τον κόκκινο διαγωνιζόμενο στο εκάστοτε match up, η βραδιά ξεκίνησε δυναμικά, ήδη από το ξεκίνημά της. Εκεί όπου εκπροσωπήθηκε κάθε είδος του street dance, με διαγωνιζόμενους που χόρευαν από hip hop, breaking και popping, μέχρι house dance, waacking και experimental. Οι δε χορευτές ήταν όλοι τους τόσο ικανοί και ενθουσιώδεις, που ήδη από την πρώτη φάση του διαγωνισμού χρειάστηκε αρκετές φορές ένας εξτρά γύρος σε κάποιες 1vs1 μάχες, για να ξεκαθαρίσει ποιος τελικά θα προχωρούσε στη συνέχεια. Με αποτέλεσμα κάποιες εξαιρετικές χορευτικές συμμετοχές, όπως η Manto ή o Haribo να μην εμφανιστούν καν για δεύτερη φορά.

redbulldanceyour_keimeno2.jpg

Στον δεύτερο μάλιστα γύρο η ένταση και ο ανταγωνισμός αυξήθηκαν κατακόρυφα. Με τους διαγωνιζόμενους, διψασμένους για τη διάκριση, να προσθέτουν στοιχεία taunting στις χορευτικές ρουτίνες τους, αλλά και ένα συμμετέχοντα να υψώνει τα μεσαία του δάκτυλα προς το κοινό, όταν οι θεατές δεν προτίμησαν εκείνον για νικητή της μονομαχίας. Ο αγώνας για τον νικητή σκληρός, με την τελική τετράδα να απαρτίζεται από τον Zoob, την Lil Cli, τον Rekoz και τον Onel, αφήνοντας εκτός χορευτές όπως τον Cut1, τον Icler, την Eirini και τον Fuerza Negra, που άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μέχρι να ξεκινήσουν οι ημιτελικοί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό και πολύπειρο crew των Dead Prezz να μας κάνει επίδειξη των αδιαμφισβήτητων χορευτικών τους skills, υπό τους ήχους του “Οι στίχοι που ποτέ δεν σταματάνε”, του Αρτέμη και του Ευθύμη. Παρά βέβαια το υπέροχο σόου, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τη μάχη για μια θέση στον μεγάλο τελικό. Στον πρώτο ημιτελικό ο Zoob συναντά την Lil Cle με μουσική υπόκρουση την μάλλον ανορθόδοξη επιλογή για street dance αναμέτρηση, “Τα εσώρουχα σου” του Νίκου Καρβέλα. Κομμάτι που οι δυο διαγωνιζόμενοι κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους. Μετά από μια αμφίρροπη και εντυπωσιακή αναμέτρηση, που βρήκε τον Zoob να προχωράει στην τελική μάχη. Εξαιρετικό match up και εκείνο του Onel με τον Rekoz όμως, με καταιγιστική δράση και εκρηκτικές ρουτίνες, που ανέδειξε νικητή τελικά τον Onel, ο οποίος υπερίσχυσε στα σημεία.

redbulldanceyour_keimeno1.jpg

Μουσικό διάλειμμα λίγο πριν τον μεγάλο τελικό με τον Ταφ Λάθος, που ξεκίνησε την εμφάνισή του με το “Όταν σε είδα ξανά” και συντρόφευσε την αγωνία μας μέχρι την τελική μάχη της βραδιάς, με ένα ποτ πουρί της δισκογραφίας του. Ο μεγάλος τελικός τελικά αποδείχθηκε breaking υπόθεση, με τους φιναλίστ να είναι δυο b-boys, που είχαν ξεχωρίσει από την αρχή του διαγωνισμού και ήταν αναμφισβήτητα fan favorites. Ο αγώνας μεταξύ τους συναρπαστικός, οι ικανότητες και οι εμφανίσεις τους απίστευτα κοντά και σχεδόν ισάξιες. Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2017, Onel, να κατακτά τελικά το μεγάλο τρόπαιο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Zoob, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα, παρά την ήττα του.

Ενώ το κάτι παραπάνω από απολαυστικό event που είχε καταστρώσει για εμάς η Red Bull δε τελείωσε εκεί, καθώς ο παρουσιαστής του διαγωνισμού, 12ος Πίθηκος φόρεσε τον μανδύα του performer και έφτυσε τις ψυχωμένες του ρίμες δια μικροφώνου, ενώ τον ακολούθησαν επί σκηνής δυο από τους πιο καυτούς εγχώριους ράπερς, ο Νέγρος του Μοριά και ο Kareem Kalokoh. Σε ένα trap ξεφάντωμα που είδε όσους είχαν παραμείνει στον χώρο να συσπειρώνονται γύρω από τη σκηνή και να επιδίδονται στις δικές τους χορευτικές φιγούρες, μιμούμενοι όσα είχαν προηγηθεί επί σκηνής. Ενώ οι διαγωνιζόμενοι του Dance Your Style συμμετείχαν και εκείνοι, παραβλέποντας την φυσική κόπωση και προτάσσοντας το πάθος τους για τον χορό. Σε μια βραδιά πραγματικό κόσμημα για την ελληνική street dance σκηνή.