Και αποκαλύπτει όλα της τα συναισθήματα στο πρώτο της studio άλμπουμ “Ctrl”.


Και ποιος άνθρωπος δεν προσπαθεί να βρει τον έλεγχο στην ζωή του; Να βρει τις ισορροπίες του, να ελέγχει κάθε κίνηση, κάθε συναίσθημα στην ζωή του; Σίγουρα όχι όλοι, αλλά πολλοί με βεβαιότητα. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αυτό. Θέλει τρελό soul searching για να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο και σίγουρα για να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορεί κανείς να πει ότι μπορεί να ελέγξει 100% τον εαυτό του, τότε πρέπει πρώτα να έχει βάλει όλα του τα συναισθήματα στο μικροσκόπιο.

Αυτό κάνει και η SZA λοιπόν, στο νέο της άλμπουμ Ctrl”. Μέσα από 14 tracks «απογυμνώνει» όλα τις τα feelings και όλες αυτές τις πτυχές του εαυτού της που δεν μπορεί να κοντρολάρει. Θέλει το “control” στην ζωή της, αλλά αυτή είναι γεμάτη ανεπάντεχα events.

Αυτό είναι το πρώτο studio άλμπουμ της καλλιτέχνιδας και ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί (και συνεχίζει να συνεργάζεται) με τεράστια ονόματα της μουσικής σκηνής, αυτή είναι η πρώτη της απόπειρα να παρουσιάσει έστω ένα μικρό κομμάτι του εαυτού της, μέσα από μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά.

Αφού πρώτα κυκλοφόρησε visuals για το Love Galore” στο οποίο συμμετέχει και ο Travis Scott, όλοι περιμέναμε με κομμένη την ανάσα το άλμπουμ. Σίγουρα, η SZA δεν απογοήτευσε. Αντιθέτως. Κάνει μια μίνι εξομολόγηση των συναισθημάτων της, «δοκιμάζοντας» τις αδυναμίες και ευαισθησίες της τελικά, μέσα από αυτό το άλμπουμ.

{youtube}hHXfCOjb3fk{/youtube}

Ως ένα βαθμό, το project αυτό –μέσα από τραγούδια όμως το “Drew Barrymore”-, έχει μια οπτική ματιά κάπως «προκλητική», σαν να θέλει να προβάλλει τον εαυτό της σαν ένα δυναμικό σεξουαλικό ον. Δεν φοβάται να προβάλλει αυτή της την πλευρά μέχρι και να μιλήσει για παλαιότερες σχέσεις που σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνουν απάτη, ψέματα και γενικότερα καταστροφικές καταστάσεις. Αναζητάει λοιπόν, την ανδρική επιβεβαίωση η οποία τονίζει ακόμη την ευάλωτη φύση της.

Υπάρχει λοιπόν, πολύ δράμα στο άλμπουμ, αλλά η SZA καταφέρνει με κάποιο τρόπο να το κάνει πιο… ελαφρύ. Από το πρώτο κι όλας track του άλμπουμ Supermodel”, προκαλεί τον ακροατή να μπει στον κόσμο της, βάζοντας ως «δόλωμα» το γεγονός ότι θα αποκαλύψει όλα της τα μυστικά. Let me tell you a secret / I been secretly banging your home boy,” λέει με έναν σχεδόν… κοροϊδευτικό και σαρκαστικό τόνο ο οποίος ταιριάζει τελικά στο όλο κλίμα του άλμπουμ.

Είναι τελικά, ένα στάνταρ μοτίβο που ακολουθεί καθ’ όλη την διάρκεια του άλμπουμ, στο οποίο η καλλιτέχνιδα καταθέτει όλες της τις ανασφάλειες και ευαισθησίες, προσπαθώντας όμως μέσα από αυτό το ψάξιμο να βρει τον έλεγχο, τον οποίο έχασε όταν της στερήθηκε η αγάπη από την ζωή της. Πετυχαίνει αυτό το μοτίβο σίγουρα. Και αυτό γιατί η αντίληψη της SZA και ο τρόπος που παρουσιάζει όλες αυτές τις εμπειρίες της είναι η «καρδιά» του “Ctrl”. Όταν γίνεται ουσιαστική και ειλικρινής με τα συναισθήματα της είναι και τότε που το άλμπουμ απογειώνεται πραγματικά.

Ό,τι χρειάζεσαι φέτος το καλοκαίρι, για να ακούς όσο αράζεις στην βεράντα του σπιτιού σου και είσαι απόλυτα χαλαρός. Άσε την SZA να σε «καθοδηγήσει» μέσα από τα tracks της και που ξέρεις; Μπορεί μαζί με εκείνη να καταφέρεις και εσύ να κάνεις αυτό το soul search που όλοι επιβάλλεται να κάνουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας.