YouTube, μπύρα στο χέρι και ξεκίνα το πάρτυ!


Πλέον τα μουσικά βίντεο δεν είναι απλή υπόθεση. Πρόκειται για μίνι, χολιγουντιανές ταινίες. Υπάρχει τόση δουλειά πίσω από τα βιντεοκλίπ τόσο στην σκηνοθεσία και το τεχνικό κομμάτι, όσο και στο concept που θέλει να αποδώσει ο εκάστοτε καλλιτέχνης.

Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για μίνι, visual, έργα τέχνης και τα παρακάτω που κυκλοφόρησαν τον Μάιο, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ο μήνας που μας πέρασε ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρον λοιπόν. Είχαμε την κυκλοφορία του νέου single της Lane Del Rey με τον The Weeknd, τους Chromatics να κάνουν tribute στην θρυλική σειρά του David Lynch, Twin Peaks μέχρι και τον Baba Stiltz να προσφέρει από τα πιο stylish βίντεο έβερ.

Ο νέος μήνας ξεκινάει σούπερ, γι’ αυτό πιάσε μια μπύρα στο χέρι, βάλε το YouTube να παίζει και το φαν (fun) είναι βέβαιο!

BABA STILTZ – “CAN’T HELP IT”

Το νέο βίντεο του Baba Stiltz είναι stylish φουλ και δείχνει πώς τα… περνάει ένας καλλιτέχνης στην Στοκχόλμη. Γουστόζικο και σίγουρα inventive. I’m done.

{youtube}GXTV4pYVk20{/youtube}

LANA DEL REY – “LUST FOR LIFE” (FT THE WEEKND)

Μια… ρετρό αίσθηση νοσταλγίας έχει το νέο κλιπ της Del Rey, όπως έχουν εξάλλου όλα της τα βίντεο. Αυτό βέβαια έχει μια έξτρα δόση, μιας και έχει γυριστεί με Super 8 τύπου κάμερα. Αισθητική Americana: Check. Κλάσικ Χόλυγουντ: Check. Τι άλλο να σβήσω από την λίστα μου;

{youtube} eP4eqhWc7sI{/youtube}

CHROMATICS – “SHADOW”

Είναι σιγουράκι ότι οι Chromatics βλέπουν την σειρά του Lynch, Twin Peaks μιας και το βίντεο είναι ένας «ατέρμονος» φόρος τιμής σε αυτή. 50’s throwbacks στα ύψη, τόσο ώστε να νομίζεις ότι έχεις πιεί τίποτα… περίεργο!

{youtube}IGUboLZx3Tk{/youtube}

JLIN – “CARBON 7 (161)”

Ξέρεις ότι θα έχεις ένα επιτυχημένο κλιπ, όταν ο Joji Koyama σκηνοθετεί τον χορευτή Corey Scott-Gilbert και αυτός με τρομερό ρυθμό, κινείται στον χώρο. Θα πάθεις πλάκα με τον χορό που θα δεις, ενώ ο σκηνοθέτης έχει τόσο εξαίσια απαθανατίσει στον φακό την κίνηση του χορευτή.

{youtube} cxPBqUh3kSU{/youtube}

PERFUME GENIUS – “DIE 4 YOU”

Love song με πιο φετιχιστικό ύφος και λόγια. Αυτό είναι το Die 4 U του Perfume Genius το οποίο τελικά παρουσιάζει μια «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα (όχι, δεν κάνω ref στην Άννα Βίσση, μην ανησυχείς). Μπορεί το βίντεο να ξεκινάει «απλά», αλλά λίγο αυτό το νάιλον art piece, λίγο τα looks του καλλιτέχνη και κάτι περίεργα ελκυστικό προσφέρει το βίντεο τελικά.

{youtube} _-XQkDyEwQo{/youtube}