Σε ζωντανή σύνδεση από τη «ζούγκλα της μεγαλούπολης»,  με κατεύθυνση την οδό Πειραιώς, μαζεύουμε εικόνες και ήχους από το φετινό Plissken Festival Winter Edition!


Οι βδομάδες έγιναν μέρες, οι μέρες έγιναν ώρες, μετράμε ήδη αντίστροφα για το Winter Edition του Plissken Festival, εκεί που η μουσική πρωτοπορία, το σήμερα και το μέλλον, αλλά και η κουλτούρα του δρόμου γίνονται ένα - ένα πολύχρωμο blend παγκόσμιων ήχων και εικόνων. Τα adidas Originals δεν μπορούν να απέχουν από μία τέτοια γιορτή, η κληρονομιά και οι στενοί δεσμοί τους -εδώ και δεκαετίες- με τη μουσική, θα δώσουν έξτρα λάμψη στα multiple stages της οδού Πειραιώς. Για δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα θα δούμε τον ιστορικό δρόμο της Αθήνας να μεταμορφώνεται σε ένα μικρό (ή μεγάλο;) Λονδίνο και Βερολίνο. Ιδιαίτερα μάλιστα φορώντας τα νέα Tubular Shadow, οι φουτουριστικοί ήχοι του φεστιβάλ θα κάνουν merge με αυτό το νέο που συνεχίζει να μας δίνει η adidas. Κληρονομιά, παρόν, μέλλον.

aoplisken.jpg

Tο μυαλό μας βρίσκεται ήδη στο Plissken Festival, λίγα λεπτά μας μένουν για να στηθούμε από νωρίς σε κάποιο πεζοδρόμιο, ανυπόμονοι μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, ένα ταξίδι που θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου και θα τελειώσει –ίσως μέσα σε ένα τούνελ- τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ακολουθώντας τους ήχους της απόδρασης, την ίδια ακριβώς τελετουργία ακολουθούν ανά τον κόσμο εκατομμύρια φίλοι της μουσικής. Από τα open air –γεμάτα λάσπη και ιδρώτα– βρετανικά φεστιβάλ υπό τους indie ήχους των Oasis και The Stone Roses στα 90’s, τα καπνισμένα μικρά κλαμπ της Νέας Υόρκης και αργότερα μεγάλα στάδια για τους hip hop ήχους των Run-DMC και Beastie Boys, μέχρι το σήμερα του Kanye West και της urban jungle της Rita Ora και του Stormzy. Τα adidas Originals ήταν πάντα δίπλα σε μεγάλα και μικρά μουσικά events και φεστιβάλ.

adidaskatheti2.jpgΚάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά και αρκετά χρόνια μπροστά, τα συναισθήματα και οι προετοιμασίες ακριβώς ίδιες με τον 20χρονο που περίμενε έξω από το Glastonbury και το CBGB στα 90’s. Τα mixtapes από κασέτες και cd’s έχουν αντικατασταθεί με digital playlists, κάνοντας ένα τελευταίο check τι θέλουμε να ακούσουμε και να δούμε πιο πολύ στο φετινό Plissken Festival. Fresh sneakers, ακουστικά, κινητό, stream, play! Δεν χάνουμε με τίποτα (ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!) το Tunnel Stage της Παρασκευής με τους ήχους της Βρετανίας και της Ελλάδας του σήμερα. Οι ATH KIDS είναι η hip hop / visuals κολεκτίβα της πόλης, κάποιοι νεαροί με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, κάποιοι από το Κονγκό και το Εκουαδόρ, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν κάτω από την ήλιο της Αθήνας. Αυτό άλλωστε δεν είναι το μήνυμα; Η μουσική ενώνει! Μαζί τους η νέα γενιά Grime και Bass Βρετανών καλλιτεχνών, Elijah & Skilliam, Strange U, D Double E, ο ορισμός της urban κουλτούρας.

negrostoumoria.jpg

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πάλι θα έχει την τιμητική του το Tunnel Stage, με hip hop live από τον Νέγρο του Μοριά από τους Αμπελόκηπους και με καταγωγή από την Γκάνα, ενώ αναμένουμε άλλη μία κάθοδο του Vagina Lips από τη Θεσσαλονίκη και το trippy live των Αθηναίων Holy Monitor, εδώ οι κιθάρες αντικαθιστούν τα beat. Είπε κανείς για πολυσυλλεκτικότητα;
 Forestswords.jpg

Όσο για την τριπλέτα Death In Vegas, La Femme, Forest Swords στο main stage του Σαββάτου... πρέπει απλά να υπάρχει σε κάθε μοντέρνο φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του (ενώ το Λονδρέζικο NTS Radio κάνει και αυτό με τη σειρά του take over του Tunnel Stage).

Οι εικόνες της νυχτερινής Αθήνας περνάνε από μπροστά μας ενώ κατηφορίζουμε την Πειραιώς από το ύψος της Ομόνοιας. Από κάθε σοκάκι της «ζούγκλας της μεγαλούπολης» ξεπηδάνε και ενώνονται μαζί μας, σαν ένα ζωντανό ρυάκι, τα πιο φρέσκα και αισιόδοξα πρόσωπα αυτής της πόλης, με μοναδικό στιλ που θα ζήλευαν πολλοί! Όλοι μας μοιραζόμαστε και αναπνέουμε τα ίδια πράγματα, ζούμε τη στιγμή, με τη μουσική πάντα να είναι σαν μία από τις καλύτερες αφορμές!

thefourowls.jpg

Λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες, κάποιος μου λέει για την Παρασκευή να μην χάσω το live των The Four Owls (η πιο φρέσκια hip hop πρόταση της Βρετανίας), ξανατσεκάρω τις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών και τα stages, σημειώνω. Πρέπει να δω ζωντανά και τον Prefuse 73, long time…  

Challenge your music. Challenge your style. Challenge your future

adidasOriginalsxPlissken_logo.jpg