Έρχονται δύο ακυκλοφόρητοι δίσκοι του με 1970s υλικό τον Σεπτέμβριο, ένας στούντιο κι ένας live


Έρχονται δύο ακυκλοφόρητοι δίσκοι του με 1970s υλικό τον Σεπτέμβριο, ένας στούντιο κι ένας live

Μια ιδιαίτερη έκπληξη επιφυλάσσει το box set Who Can I Be Now? που εκδίδεται στις 23 Σεπτέμβρη από την Parlophone (σαν 13πλό βινύλιο, 12πλό CD και ψηφιακά), με στόχο να σκιαγραφήσει τον David Bowie της περιόδου 1974-1976.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει ένα ολόκληρο ακυκλοφόρητο άλμπουμ του Δούκα από εκείνη την περίοδο, ονόματι The Gouster. Είναι βασικά οι ηχογραφήσεις από τις οποίες εν τέλει ξεπήδησε το Young Americans του 1975. Στο box set θα περιλαμβάνεται μάλιστα και αντίγραφο ιδιόχειρου σημειώματος του Bowie σχετικά με το The Gouster.

Κατά τα λοιπά, η συλλογή θα έχει εκδόσεις των δίσκων Diamond Dogs (1974), Young Americans και Station To Station (1976) με νέο mastering και με τις μίξεις τόσο της εποχής τους, όσο και του 2010, καθώς και το διπλό live album του 1974 David Live (σε πρωτότυπη και 2005 μίξη), μια νέα συλλογή με singles και b-sides ονόματι Re:Call 2, αλλά και το Live Nassau Coliseum '76, που επίσης κυκλοφορεί τώρα για πρώτη φορά (υπήρχε μόνο ως bootleg).

Τέλος, θα υπάρχει και βιβλίο με φωτογραφίες, αλλά και ολοκαίνουρια liner notes από τον Tony Visconti και τον επίσης συνεργάτη του Bowie, Harry Maslin.

Εκτενέστερα κείμενα άποψης για την περίοδο αυτήν του David Bowie μπορείτε βέβαια να αναζητήσετε και στο ειδικό τεύχος Sonik που στήσαμε πρόσφατα προς τιμήν του πολυαγαπημένου μας καλλιτέχνη: μπορεί να ολοκλήρωσε τον κύκλο του στα περίπτερα, πλέον όμως το βρίσκετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

{youtube}ScVi_L817ec{/youtube}

 

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/57292-david-bowie-unreleased