Η Warner κατηγορείται ότι συντρίβει τα μικρά δισκοπωλεία


Η Warner κατηγορείται ότι συντρίβει τα μικρά δισκοπωλεία

Θύελλα διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει από τα μικρά και μικρομεσαία δισκοπωλεία για την αμφιλεγόμενη απόφαση που πήρε η WEA -που έχει τη διανομή και το μάρκετινγκ της Warner- να κλείσει τους λογαριασμούς όσων μεσαζόντων έκαναν τζίρο μικρότερο των 10.000 δολαρίων κατά το 2015.

Πλέον δηλαδή, η Warner θέτει σε εφαρμογή μια πολιτική (ήδη υπάρχουσα, πάντως, απλά ανενεργή) η οποία απαιτεί παραγγελίες ύψους 10.000 δολαρίων κατ' έτος για όσα δισκοπωλεία συνεργάζονται με τη WEA.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας διατείνονται ότι έτσι θα ωφεληθούν περισσότερο οι μικρομεσαίοι δισκοπώλες που όντως δουλεύουν, ενώ ισχυρίστηκαν ότι από τους περίπου 100 λογαριασμούς που έκλεισαν ορισμένοι δεν είχαν καν παραγγείλει κάτι για 1 χρόνο -διευκρινίζοντας ότι δεν μιλάνε μόνο για διανομές βινυλιακών εκδόσεων.

Από την άλλη, οι μικροί δισκοπώλες διαμαρτύρονται λέγοντας ότι αυτή η πολιτική δεν έχει νόημα, γιατί απλά θα μπει ένας ακόμα μεσάζοντας στις δουλειές τους με τη WEA, κάτι που τελικά θα καταλήξει σε ακριβότερα προϊόντα στα ράφια, μη ελκυστικά για όσους ακόμα αγοράζουν φυσικά αντίτυπα δίσκων στην εποχή του ίντερνετ.

{youtube}TPKQSQSVVos{/youtube}

 

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/57211-wea-small-retailers