Το 2018 ήταν αφιερωμένο στις γυναίκες


Η χρονιά που μας πέρασε ήταν επεισοδιακή. Για όλο τον κόσμο, μέχρι και στο Χόλυγουντ! Πέρα από τα κινήματα του τύπου #MeToo που προσπαθούν να φέρουν δικαιοσύνη στο πως λειτουργούν τα πράγματα στο Χόλυγουντ (ο οργανισμός δίνει «φωνή» σε όσους έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ άλλων), και την ισότητα που ζητούν γυναίκες ηθοποιού ανάμεσα στα δύο φύλα, ο χώρος της showbiz είχε πολλά… “ups and downs” φέτος.

Μέσα από όλη την ιστορία κάτι καλό προκύπτει όμως τελικά και αυτό είναι το σημαντικό. Το 2018 για τον κινηματογράφο ήταν περισσότερο diverse, όσον αφορά τους ηθοποιούς που επιλέγονται στα φιλμ. Πέρα από την διαφορετικότητα στις εθνικότητες, στις ταινίες του 2018 είδαμε και πολλές γυναικείες φιγούρες να παρελαύνουν.

Γυναικείοι χαρακτήρες στην μεγάλη οθόνη που προμοτάρουν μια δυναμική και inspiring εικόνα του γυναικείου φύλου και όχι με τον στερεοτυπικό τρόπο που αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες ως τώρα.

Με αφορμή λοιπόν, το ανήσυχο πολιτικό κλίμα στην Αμερική και σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου, το Χόλυγουντ μας… καθησυχάζει και μας δείχνει ότι υπάρχουν δυναμικές γυναίκες εκεί έξω, τόσο ισχυρές που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν και τον πλανήτη.

Marlo, Tully

https://www.instagram.com/p/BqCoA8QBKlY/

H Charlize Theron στο Tully εκπροσωπεί μια γυναίκα 2 παιδιών και που περιμένει ένα ακόμη. Η εγκυμοσύνη έχει δυσκολίες, σωματικές και ψυχολογικές, και μια γυναίκα δεν είναι ευτυχισμένη 24ωρες το 24ωρο, τους 9 αυτούς μήνες, ειδικά όταν έχει ήδη μια «ασυμβίβαστη» οικογένεια. Η Marlo εκπροσωπεί αυτή την γυναίκα (γυναίκες σαν αυτή υπάρχουν και στην πραγματικότητα) άψογα.

Veronica, Widows

https://www.instagram.com/p/BqYaokIh1cc/

Η Viola Davis είναι η καλύτερη ενσάρκωση της απόλυτης δυναμικής γυναίκας στην ταινία του Steve McQueen. Είναι έξυπνη, δεν αφήνει κανένα να την σταματήσει από τους στόχους της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευαίσθητη. Ο τέλειος συνδυασμός…

Rachel, Crazy Rich Asians

https://www.instagram.com/p/Bqa4HipBJdZ/

Η ταινία η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ στα ταμεία, είχε την περσόνα της Rachel η οποία ξεχώρισε σίγουρα. Η ερμηνεία της Constance Wu είναι εντυπωσιακή, σπαρακτική, διασκεδαστική, ως μια «αρχάρια» που πρέπει να ανταποκριθεί στο lifestyle της Σιγκαπούρης, της πιο πολυτελής και «ακριβής» πόλης στον κόσμο. Μια απλή ρομαντική κωμωδία παίρνει άλλη διάσταση με γυναικείες παρουσίες σαν αυτή της Rachel.

Shuri, Black Panther

https://www.instagram.com/p/Bje6EjWjhbS/

Η Shuri εκπροσωπεί μια “nerdy” μαύρη κοπέλα η οποία στην πραγματικότητα είναι μια badass ηρωίδα που όλες οι γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν, γιατί είναι έξυπνη και έχει την νοημοσύνη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής.

Κεντρική φωτό: Instagram @blackpanther